Prostředí Control tématem nového vývojářského deníku
Control Novinka Prostředí Control tématem nového vývojářského deníku

Prostředí Control tématem nového vývojářského deníku

Martin Cvrček

Martin Cvrček

Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Seznamte se s budovou Oldest House, jejíž interiéry se neustále mění a jsou plné záhad.

Reklama

Tvůrci akčního počinu Control ze studia Remedy dnes vydali třetí vývojářský deník, který přibližuje samotnou hru i její vývoj. Tentokrát je hlavním tématem herní prostředí. Tím je budova známá jako Oldest House, přičemž jde o centrálu organizace Federal Bureau of Control (FBC), do jejíhož čela je postavena hlavní hrdinka Jesse Faden po smrti předešlého ředitele. Organizace se už celá léta zaměřuje na zkoumání nevysvětlitelných jevů a při hraní budeme moci poznávat její historii i záhady.

Z pohledu z vnějšku je Oldest House obří, takřka jednolitý betonový mrakodrap na Manhattanu v New Yorku. Uvnitř se však Jesse musí potýkat s prostředím odříznutým od reality, které je mnohem rozsáhlejší, než se zdá, a které se neustále mění. A nic není tak, jak se zdá. Oldes House nabízí i nějaké ty záhadné síly, jež kontrastují s podobou prostředí. Jeho architektura reprezentuje kontrolu, zatímco nadpřirozené síly přináší chaos. Uvnitř budovy tak zápasí řád s chaosem, což je jedním z ústředních témat hry.

Herní prostředí, které je svým způsobem světem uvnitř určité lokace, má mnohem větší hloubku, než se zdá, a pod povrchem se neustále něco děje, přičemž tvůrci chystají nějaká překvapení ohledně toho, jak velká ta hloubka vlastně je. Každý kout je plný zvláštních věcí a hráči budou mít stále co zkoumat a nacházet. Při hraní lze mimo jiné narazit na jistým způsobem pozměněné předměty, které FBC zkoumá a někdy i shromažďuje ve své centrále. Jedná se kupříkladu o objekty, které ve světě způsobí nějaký fenomén, a tak je organizace sbírá a skladuje, aby před nimi svět ochránila. A vy je budete moci poznat. Stejně tak můžete ve videu najít i několik nových záběrů z hraní a dosud neviděných konceptů a kreseb.

Control je ve vývoji pro PC, PS4 a Xbox One a vyjde v průběhu příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama