PS4 verze Sherlock Holmes Chapter One vyjde už příští týden
Novinka PS4 verze Sherlock Holmes Chapter One vyjde už příští týden

PS4 verze Sherlock Holmes Chapter One vyjde už příští týden

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Port pro Xbox One je ale odložen na neurčito.

Reklama

Detektivní adventura Sherlock Holmes Chapter One vyšla na PC a aktuální konzole už v listopadu loňského roku. Vývojáři z ukrajinského studia Frogwares však od začátku slibovali, že pracují i na verzích pro starou generaci, tedy PlayStation 4 a Xbox One. Původně měly porty dorazit už loni, poté byly odloženy na první kvartál letošního roku, ale ani tehdy jsme se nedočkali. Včera se k situaci autoři vyjádřili a přinesli jednu dobrou, ale i jednu špatnou zprávu.

Majitelé PS4 mohou jásat, nový Sherlock tam totiž dorazí už 28. dubna. Jenže hráči na Xboxu One už to tak veselé nemají, tato verze byla odložena na neurčito.

Důvody Frogwares přibližují v obsáhlém vyjádření na Twitteru, ale lze je shrnout poměrně jednoduše. Poslední měsíce dali spoustu úsilí do toho, aby dostali ze starých konzolí co nejvíc. Vidle jim však do toho hodila stále probíhající válka na Ukrajině, kvůli níž teď má většina zaměstnanců úplně jiné starosti. Vývojářům se tak sice povedlo dokončit a připravit na vydání PS4 verzi, ale na dokončení konverze pro Xbox One už zkrátka neměli dost prostředků. Pokud jste si hru na tuto platformu předobjednali, můžete zažádat o vrácení peněz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama