Randy Pitchford končí v čele studia Gearbox
Novinka Randy Pitchford končí v čele studia Gearbox

Randy Pitchford končí v čele studia Gearbox

Jan Urbančík

Jan Urbančík

4

Vystřídá ho dosavadní CTO Steve Jones.

Reklama

Studio Gearbox, které má na kontě značky jako Borderlands nebo Brothers in Arms, už je tu s námi víc než 20 let. Prakticky od samého počátku ho vedl jeden ze zakladatelů Randy Pitchford, který se za ty roky stal velkou ikonou tohoto studia. Jenže to se teď změní, Pitchford totiž včera na Twitteru oznámil, že ve funkci prezidenta Gearbox Software končí a vystřídá ho dosavadní CTO (chief technical officer) Steve Jones.

Rozhodně to ale neznamená, že Pitchford odejde úplně. Uvedl totiž, že bude zastávat funkci prezidenta Gearbox Studios, což je část společnosti, jež se stará o filmové a televizní adaptace. Navíc zůstává CEO a prezidentem Gearbox Enteratainment, což je název pro celou společnost Gearbox, pod kterou spadá právě Gearbox Software, Gearbox Studios a také label Gearbox Publishing, který vede Steve Gibson.

Pitchford nakonec uvedl, že studio má momentálně ve vývoji několik AAA her a další jsou ještě v plánu. My zatím víme pouze o chystaném titulu Tiny Tina's Wonderlands, který vyjde 25. března 2022 na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama