Recenze deskové hry Senjutsu: Bitva o Japonsko
Speciály Článek Recenze deskové hry Senjutsu: Bitva o Japonsko

Recenze deskové hry Senjutsu: Bitva o Japonsko

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

3
Platformy pkgsrc Desková hra

Bojovka z Japonska plná karet.

Reklama

Deskových her, ve kterých se střetává minimálně dvojice hrdinů ve smrtícím duelu není vůbec málo. Žádná z nich však necílí na Japonsko. Nyní jejich paletu rozšířil kousek Senjutsu: Bitva o Japonsko, který se zaměřuje přímo na éru samurajů a mistrů meče jako takových. Co nabízí v rámci hratelnosti, vám povíme skrze následující řádky.

  • Počet hráčů: 1 – 4
  • Herní doba: 20 minut
  • Cena: 1125 Kč (Tlama Games)
  • Věk: 14+

Každý z hrdinů je ve Senjutsu: Bitva o Japonsko jedinečnou zbraní

Total War: Shogun 2 se do povědomí řady hráčů zapsal nejen svou hratelností, ale také výborným trailerem, v němž došlo k duelu dvojice válečníků. A přesně totožnou situaci máte možnost zažít v karetní bojovce Senjutsu: Bitva o Japonsko. Dá vám totiž možnost sáhnout po jednom ze čtyř unikátních válečníků a dát se s ním do boje na hexagonové mapě, jejíž podobu máte možnost před bojem zformovat za pomoci kamenů, hořících vozů, kapličky nebo rákosu.

Jak bude vypadat bitevní pole je v podstatě pouze na vás. Stejně tak vám tvůrci dávají možnost vybrat si svého hrdinu, s nímž se vrhnete do boje. V nabídce je v základní verzi hry celkem čtveřice postav (Mistr, Ronin, Válečnice, Učedník). Ty se odlišují jak vzhledem tak i výstrojí, s níž je do jisté míry spojena elementární škála karet, které každý z bojovníků má. V tomto díle totiž nebojujete se svými protivníky za pomoci kostek jako je tomu často u wargaming her. Prim tu hrají karty a práce s nimi.

Recenze deskové hry Senjutsu: Bitva o Japonsko

Před každou partii proto máte možnost vytvořit si balíček. Jeho podoba může být různorodá. Pokud se vám nechce vytvářet, nic vám nebrání v tom, sáhnout po některém z předpřipravených setů, ve kterých najdete vše potřebné. Kreativním a především zkušenějším z vás pak Senjutsu: Bitva o Japonsko nabízí možnost si balíček sestavit s tím, že jedinou limitací je výskyt určitých karet, zatímco to jakou bude mít celek podobu stojí na vaší představivosti. Zformovat se tak dá útočná sestava, nebo naopak defenzivní set s nímž se vám podaří pomaličku udolat nepřítele.

Hra samotná stojí pak na dosti jednoduchém formátu. Na začátku každého kola si ve Senjutsu: Bitva o Japonsko doberete ze svého balíčku karet jednu kartu, takže vždy máte v ruce šest karet z nichž jednu vynesete. Tuto akci všichni hráči provádí v jediný moment, načež jsou karty vyhodnoceny dle toho, jakými hodnotami disponují. Čím lepší číslo, tím rychleji váš válečník vykoná svůj krok. Aby mohl zaútočit musí se na cíl dívat, špatně natočení hrdinové tím pádem mnoho nezasáhnou ani nevykryjí. Jakmile máte odhaleny karty a odečteny životy zraněným, můžete se vrhnout na další kolo. Samotná partie pak končí v momentu, když někdo nebo rovnou někteří z vás zcela padnou.

Recenze deskové hry Senjutsu: Bitva o Japonsko

Pro fanoušky hry pro jednoho hráče mají tvůrci Senjutsu: Bitva o Japonsko příběhový režim. Ten z vás udělá jednu z nabízených postav, která následně putuje napříč scénáři a plní zadání. Někdy se střetává s ostatními válečníky, zatímco jindy jsou jejími soupeři nepřátelské hordy, snažící se jí připravit o hlavu. Přítomna je tu též kooperace, v jejímž rámci jsou vám do rukou dáni hrdinové dva, načež opět absolvujete jeden z nastavených příběhů. Formáty jsou to zajímavé a rozhodně není špatné si je ve chvíli volného času zahrát.

Střet válečníků je ve Senjutsu: Bitva o Japonsko překvapivě zábavnou záležitostí

Desková hra Senjutsu: Bitva o Japonsko, v níž se ujmete jednoho z válečníků a dáte se s ním do boje proti ostatním nebo protivníkům ovládaným automatem, je povedenou záležitostí, která si vás po první partii získá a pravděpodobně už nepustí vaši pozornost. Celek stojí z velké části na kartách, takže za pomoci vybudovaného balíčku a správně využitých schopností tu budete kosit své protivníky. Pracovat je pak možné také s bitevním polem, na němž jsou body, o něž je možné nepřátele pořádně omlátit.

V případě, že ve vašem portfoliu schází nějaká ta bojovka se slušným tempem, vůbec bych se nebál sáhnout právě po tomto kousku. Radost totiž udělá jak fanouškům duelů, tak i tažení pro jednoho hráče, protože vedle PvP režimu obsahuje také formát orientovaný na zážitek pro jednoho hráče, u nějž si dokážu představit, že by mohl být budoucnu rozšířen o komunitní mapy. Jestli hledáte něco rychlého tak Senjutsu: Bitva o Japonsko rozhodně stojí za pozornost.

Za poskytnutí kopie hry Senjutsu: Bitva o Japonsko děkujeme českému distributorovi, společnosti Tlama Games.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama