Ředitel Blizzardu má dostat obrovský finanční bonus
Novinka Ředitel Blizzardu má dostat obrovský finanční bonus

Ředitel Blizzardu má dostat obrovský finanční bonus

Ondřej Partl

Ondřej Partl

17
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Zprávy přichází jen chvíli poté, co společnost propustila několik svých zaměstnanců.

Reklama

Investiční skupina CtW, jejímž posláním je činit společnosti odpovědnými za nezodpovědné a neetické chování a nadměrné odměňování manažerů, začala tvrdit, že rekordní minulý rok pro společnost Activision Blizzard, kdy cena akcií z 56 dolarů povyskočila na 92, spustil speciální klauzuli, díky níž ředitel společnosti, Bobby Kotick, má mít právo na bonus ve výši až 200 miliónů dolarů (téměř 4,4 miliardy korun).

Skupina tento bonus následně kritizovala a ptala se, zda by měl být Kotick odměněn i přes to, že tento celofiremní úspěch se dá alespoň částečně připsat i okolnostem, jenž jsou mimo jeho kontrolu.

"I když je zvýšení ceny akcií společnosti Activision chvályhodné, tak jak jsme uvedli v loňském roce a nadále tvrdíme, tento úspěch sám o sobě neospravedlňuje takový podstatný mzdový bonus pro ředitele. Existuje mnoho faktorů, které mohou přispět ke zvýšení ceny akcií, jenž nelze přímo přičíst vedení Koticka. Například používání videoher jako jedna z mála možností zábavy, které jsou k dispozici uprostřed pandemie COVID-19, byl přínosem pro mnoho společností v herním průmyslu bez ohledu na talenty nebo strategická rozhodnutí." - uvedl Michael Varner, ředitel výzkumu pro magazín GameSpot.

Ředitel společnosti Blizzard - Bobby Kotick
Ředitel společnosti Blizzard - Bobby Kotick

Tato zpráva následně přichází jen den poté, co Jason Schreier informoval o tom, že Activision Blizzard musel kvůli pokračujícímu dopadu pandemie upravit svůj obchodní model, pročež propustil méně jak 2 % svých pracovních sil (celkově to dělá kolem 190 lidí), a to včetně 50 zaměstnanců, kteří se zabývali e-sportem a dalšími živými eventy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama