Remaster prvního StarCraftu skutečností
StarCraft Novinka Remaster prvního StarCraftu skutečností

Remaster prvního StarCraftu skutečností

Michal Burian

Michal Burian

23

Klasická real-time strategie od Blizzardu vyjde v HD verzi již v létě a bude podporovat rozlišení 4K a matchmaking <strong>+ původní StarCraft s datadiskem zdarma</strong>.

Reklama

Spekulace se zase jednou potvrdily. Společnost Blizzard Entertainment netradičně v neděli dopoledne oznámila, že chystá HD verzi své klasické real-time strategie StarCraft.

StarCraft: Remastered vyjde již letos v létě na PC a Mac a kromě prvního dílu v HD verzi bude obsahovat také expanzi Brood War. Grafika se dočká vylepšení, společně s ní bude titul podporovat rozlišení 4K ultra, zatímco zvuky zůstanou zachovány originálu, akorát dojde k jejich menší modernizaci. Po grafické stránce se mají posunout jednotky, budovy a prostředí. Důležitou novinkou je rovněž matchmaking pro multiplayer a samozřejmě integrace s aplikací Blizzard (dříve Battle.net).

Vývojáři kladou v remasteru důraz na posílení příběhu v kampani, aby hráči z vyprávění měli lepší požitek. Dále se můžete těšit na podporu cloudu pro uložené pozice, možnost vytvářet vlastní mapy, podporu keybinds, přehrávání bitev a osm dalších jazyků (původně jich bylo pět). Čeština mezi nimi s největší pravděpodobností bohužel nebude.

Blizzard v prohlášení tvrdí, že StarCraft je DNA firmy. Téměř 20 let se této sérii podařilo udržet na výsluní a také v eSportu.

„Modernizovaná verze přenese StarCraft do moderní éry, hratelnost a vyvážení zůstane zachováno pro zážitek, po kterém touží veteráni naší značky,“ dodal Blizzard. Na cenu a přesné datum vydání remasteru si musíme ještě počkat.

Krom toho Blizzard ještě oznámil, že příští týden vyjde rozšíření Brood War ve verzi 1.18. Přinese opravu chyb, moderní anti-cheat opatření, režim observer a další věci. Nejlepší na tom celém je, že expanze bude zahrnuta v edici StarCraft Anthology společně s originálním prvním StarCraftem a bude zdarma pro všechny zájemce. Jakmile se tak stane, budeme vás informovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama