Rising Storm 2: Vietnam nabídne ovladatelné vrtulníky
Rising Storm 2: Vietnam Novinka Rising Storm 2: Vietnam nabídne ovladatelné vrtulníky

Rising Storm 2: Vietnam nabídne ovladatelné vrtulníky

Martin Cvrček

Martin Cvrček

9

Zatímco Američané mohou využívat helikoptéry, Vietcong bude mít k dispozici tunely a další způsoby, jak zůstat ve skrytu před hlasitými Amíky.

Reklama

Už od oznámení Rising Stormu 2: Vietnam víme, že se hra podobně jako první Rising Storm, který navazoval na Red Orchestru 2, zaměří na asymetrický boj. Každá válčící strana má zkrátka jiné možnosti. A jednou z možností, které budou mít na své straně Američané, jsou vrtulníky. Jejich využití nově přiblížil server PC Gamer.

Vrtulníky budou plně ovladatelné a můžete jimi kropit nepřátele nebo převážet další hráče. Stačí se spawnout na letišti na kraji mapy v úloze pilota, usednout do kokpitu a čistit ze vzduchu vietnamskou džungli plnou nepřátel a obecně poskytovat podporu pěšákům.

Jak proti takové hlučné přesile může bojovat Vietcong? Třeba pohybem v tunelech. Využít budete moci jak předpřipravené tunely na mapě, které na ní najdete vždy a za všech okolností, nebo tunely, které mohou hloubit velitelé čet a které mohou posloužit i pro respawn. Což je samozřejmě vítaný terč pro Američany.

Vietnamci se navíc mohou před vrtulníky ukrýt tak, že si lehnou nebo se skrčí a nebudou se hýbat. Díky tomu je prostě Yankee v helikoptéře hned tak neuvidí. Navíc budou mít díky přítomnosti vrtulníků početní převahu v rámci pěchoty, protože někteří hráči na straně Američanů musí místo pěšáka zvolit pilota, zatímco na straně Vietnamu mohou všichni hrát za po zuby ozbrojené vojáky. Američané také použitím vrtulníků vždy jasně prozradí směr, ze kterého přichází, zatímco Vietnamci mohou zaútočit prakticky odkudkoliv a kdekoliv.

Každá strana zkrátka bude mít něco, díky čemuž může s průběhem boje dost zamávat. Jen se to dost liší. Za zmínku stojí i skutečnost, že pilotování vrtulníků v Rising Stormu 2 nemá být žádná sranda, zvlášť pod palbou nepřátel a jejich raketometů, které samozřejmě nesmí chybět. I v tomto směru se tak můžete těšit na obtížnost, která se s nikým nemaže.

Stále bohužel neznáme datum vydání, takže se nadále musíme spokojit s tvrzením, že Rising Storm 2: Vietnam dorazí začátkem příštího roku.

Nové screenshoty

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama