Šéf značky Battlefield nevidí v ceně konzole PS5 Pro žádný problém
i Zdroj: Electronic Arts
Novinka Šéf značky Battlefield nevidí v ceně konzole PS5 Pro žádný problém

Šéf značky Battlefield nevidí v ceně konzole PS5 Pro žádný problém

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

Platformy PlayStation PlayStation 5

Vince Zampella upozorňuje na vliv inflace a srovnání s PC.

Reklama

Známý vývojář Vince Zampella, který má v současnosti na starost směřování série Battlefield a vedení studia Respawn Entertainment, se v rozhovoru pro magazín IGN vyjádřil k ceně chystané konzole PlayStation 5 Pro. Ačkoli uznal, že může výše ceny na první pohled působit lehce šokujícím dojmem, tak podle něj rozhodně nejde o špatnou nabídku. 

Zmínil pochopitelně přínos výkonnějšího zařízení pro vývojáře i hráče a také porovnání s cenami konzolí z předchozích generací. Se započtením inflace se PS5 Pro s cenou nastavenou na 700 dolarů nemá od svých předchůdců nijak výrazně vymykat. Rozhodně podle něj nejde o nominálně nejdražší konzoli v historii. 

Dále zmínil také srovnání s PC, které by se srovnatelnými výkonnostními parametry podle jeho názoru rozhodně vyšlo dráž. V závěru Zampella prozradil, že v současnosti přesně neví, jaké konkrétní výhody nabídne PS5 Pro v rámci nového Battlefieldu. 

Stejně jako v případě jiných her totiž budou muset i vývojáři v DICE nadále myslet na méně výkonné varianty konzolí v čele se základní verzí PlayStationu 5 a konzolí Xbox Series S. Cenu výkonnějšího PlayStationu před časem obhajoval také bývalý šéf Blizzardu, o čemž jsme vás blíže informovali v samostatné novince.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama