Seriálový Zaklínač v prvním teaseru
Zaklínač Novinka Seriálový Zaklínač v prvním teaseru

Seriálový Zaklínač v prvním teaseru

Martin Cvrček

Martin Cvrček

47

Z dvouminutového sestřihu vám bude nejspíš jasné, že seriál Netflixu cílí na vysloveně západní publikum.

Reklama

Očekávání se potvrdila, a tak jsme se v rámci Comic-Conu v San Diegu dočkali prvního teaseru, který láká na seriálovou adaptaci knižního Zaklínače od Netflixu. Teaser má dvě minuty, přičemž nabízí nejen pořádnou a pohyblivou premiéru Henryho Cavilla v roli Geralta z Rivie, který alespoň zatím přesně splňuje veškeré požadavky, jaké by bylo možné klást na hrané zvárnění knižního Geralta. I když ty svaly asi někoho dokážou rozhodit.

Video bohužel potvrdilo i pravost některých dřívějších úniků, třeba neskutečně ohavných zbrojí vojáků Nilfgaardu, jež působí spíše jako něco z Morrowindu. A mám takový pocit, že rozhodně neutiší internetové dohady o vhodném obsazení některých postav, například Yennefer, Istredda (čas 0:27) či Triss (pravděpodobně čas 0:45). Teď se k nim navíc může přidat diskuze o ztvárnění brokilonských dryád, připomínajících spíš Amazonky. Celkově je z teaseru cítit, že je seriál vysloveně cílený na západní publikum. Slovanskou atmosféru byste zde hledali jen těžko a rádoby velkolepá hudba tomu dojmu také dost napomáhá.

Na druhou stranu některé jednotlivé záběry nejsou dle mého názoru vůbec k zahození, třeba za moment v čase 0:43 by štáb zasloužil velkou pochvalu a úvod může připomenout cinematic trailer, který doprovázel vydání herního Zaklínače 3. Kdykoliv ke Geraltovi promlouvá druid Myšilov, ze sestřihu je přeci jen cítit určitá osudovost příběhu o Geraltovi, Yennefer a Ciri, a celkově není z některých záběrů těžké poznat, jakou povídku nebo událost z knižní ságy adaptují. Souboje pak působí slibným dojmem a vizuální efekty monster či kouzel jsou... přinejmenším lepší než v polském seriálu/filmu. Jestli jste zkrátka dosud sledovali cokoliv, co se v souvislosti se seriálovým Zaklínačem šustlo v éteru, teaser vám nejspíš ukáže přesně to, co se dalo na základě dosud známých informací očekávat. V dobrém i ve zlém, přičemž nezapomínejte, že nezáleží, jestli jde o menší nebo větší zlo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama