Seznamte se s Akande Ogundimem, Doomfistem z Overwatch
Overwatch Novinka Seznamte se s Akande Ogundimem, Doomfistem z Overwatch

Seznamte se s Akande Ogundimem, Doomfistem z Overwatch

Jan Kalný

Jan Kalný

10

Po takřka dvou letech čekání jsme se toho konečně dočkali. Doomfist existuje a už je v PTR.

Reklama

Akande Ogundimu. Pětačtyřicetiletý nigerijský žoldák a zároveň jeden z vůdců Talonu. To je ve zkratce Doomfist - dvacátý pátý hrdina populární multiplayerové střílečky Overwatch, jehož existenci nedávno potvrdily nové příběhové události. Na ty dnes navazuje významný update.

Právě dneškem jsme se o Doomfistovi dozvěděli takřka všechno. Kdo to je, jak vypadá, jak zní (bohužel ho nedabuje Terry Crews), jaké jsou jeho schopnosti a... vlastně už si za něho můžete na PC zahrát teď hned.

Doomfist, který utekl z vězení, věří, že jen díky konfliktu se staneme silnějšími. Má tak za cíl v našem světě vyhrotit všelijaké problémy, aby nám „pomohl”.

Příběh Doomfista

„Akande Ogundimu se narodil do uznávané nigerijské rodiny a zdělil společnost, která se zabývala prostetickými technologiemi. Inteligentní a charismatický Ogundimu se takového úkolu ujal a pomohl tomu, aby společnost dokázala přežít. Ve volném čase se ale také věnoval jeho první lásce: kompetitivnímu bojovému umění. Učil se tradičním bojovým stylům jako Dambe a Gidigbo, ale také wrestlingu a moderním stylům, které ho naučily těm nejefektivnějším technikám. Ogundimu se účastnil různých turnajů po celém kontinentu, kde využil své intuice a schopnosti číst protivníky spolu s neuvěřitelnou rychlostí a silou,” dočteme se na oficiálním webu vyprávějícím Doomfistův příběh.

„Když ovšem ztratil svou pravou ruku během omické krize (Omnic Crisis), zdálo se, že je s jeho kariérou konec, ještě než dosáhl svého vrcholu. Jeho společnost mu pomohla se uzdravit díky prostetické ruce. Ta mu ovšem zamezila pokračovat v turnajích. Se stejnou horlivostí, jakou měl v soubojích, se snažil věnovat vedení jeho společnosti, ale prostě tomu něco chybělo… Tedy dokud se mu nenaskytla nová možnost, kterou měl na svědomí Akinijide Adeyemi - druhý Doomfist, Metla Numbani (Scourge of Numbani).”

„Adeyemi nabídl Ogundimu šanci, aby s ním bojoval jako žoldák. Po malé nedůvěře ovšem Ogundimu nabídku přijal. Po čase ho Adeyemi přivedl do Talonu. Přesvědčení Talonu, že jen skrze konflikt se lidstvo stane silnějším, se Ogundimu díky jeho zkušenostem zamlouvalo. V Talonu navíc mohl využít svých zkušeností - ať už jako část komise nebo přímo na bojišti.”

„Adeyemi byl sice Talonu užitečný, ale v Ogunidmuovi viděli daleko větší potenciál díky jeho inteligenci a schopnosti inspirovat ostatní. Adeyemi dokázal profitovat z různých útoků na Numbani, ale Ogundimu měl vyšší cíle. To všechno vedlo k tomu, že Ogundimu zabil jeho mentora a sám se stal Doomfistem.”

„Jako nový Doomfist se Ogundimuovi podařilo dostat v Talonu velmi vysoko a zároveň vytvořil ve světě konflikt, o který se Talon dlouho pokoušel. Než se jim ale všechno podařilo uskutečnit, tak byl Ogundimu poražen a zajat útočným týmem z Overwatche - Tracer, Winstonem a Genjim. Byl uvězněn v přísně střežené věznici na několik let, kde trpělivě čekal. Když ucítil, že nadešel jeho čas, dostal se z věznice, vzal si zpět svou rukavici a porazil roboty OR15 v Numbani. Nyní se vrátil do Talonu a jeho vnitřních kruhů a je připraven zažehnout válku, která znovu pohltí celý svět.”

Jeho schopnosti

Doomfist s obtížností o třech hvězdičkách je ofenzivním hrdinou, který dokáže vážně nadělat paseku. Jeho primární útok je malý ruční kanón - malá brokovnice s krátkým dosahem. Alternativní útok naopak využije jeho rukavici; dovednost Rocket Punch lze podržet a nabít, přičemž po jejím puštění vás vystřelí dopředu, udělí nepříteli poškození, knockback a pokud narazí do zdi, tak ještě další poškození.

Dovedností na klávese SHIFT je pak Rising Uppercut, která Doomfista krátce a lehce vystřelí vzhůru, čímž může zároveň vystřelit i nepřítele, který je před ním. Schopností E je Seismic Slam, která dělá opak. Místo toho, aby Doomfista vystřelila vzhůru, tak s ním hodí o zem a zároveň dá ostatním nepřátelům obrácený knockback (tzn. že je posune směrem k němu).

A pak je tu samozřejmě ultimátní schopnosti. Meteor Strike vyšle Doomfista doslova do nebe, kde má možnost pěkně namířit a fláknout sebou o zem, čímž udělí výrazné poškození každému v dosahu. Doomfist má také pasivní dovednost - The Best Defense... - která mu automaticky generuje dočasný štít kdykoliv svými schopnostmi ostatní poškozuje. Na jednotlivé schopnosti se můžete podívat na oficiálním webu hry, na který jsme odkazovali výše.

A pokud vlastníte Overwatch na PC, můžete si Doomfista už nyní vyzkoušet na PTR serverech, kde zároveň najdete i další opravy a úpravy, o kterých si můžete přečíst zde. Lze tak očekávat, že během dvou až tří týdnů vyjde i normálně, a to i na konzole.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama