Slightly Mad Studios oznámilo online závody World of Speed
World of Speed Novinka Slightly Mad Studios oznámilo online závody World of Speed

Slightly Mad Studios oznámilo online závody World of Speed

Michal Burian

Michal Burian

24

Jde o nové arkádové MMO závody od tvůrců Need for Speed: Shift a Project CARS, kde budete spolupracovat s ostatními hráči. Vypadá to na další ambiciózní dílo od SMS.

Reklama

Britské studio Slightly Mad Studios, kde pracuje i několik českých programátorů a grafiků, v minulosti vytvořilo Need for Speed: Shift a pokračování Shift 2 pro Electronic Arts. Pak se ale jejich cesta rozdělila a tvůrčí celek začal za přispění komunity pracovat na ambiciózních závodech Project CARS, které vyjdou někdy na podzim letošního roku. Kromě toho v minulosti vytvořili GTR2 a spoustu dalších her.

World of Speed bude ale jiné, jde totiž o arkádové masivně multiplayerové online závody, které budou free-to-play a nabídnou neustále nový obsah – nové tratě a vozy. Za deset let vývoje her se toho v Slightly Mad Studios hodně naučili a vše chtějí využít, především pak podpořit samotné závodění a radost z něho. V multiplayerových titulech se vám jistě stalo, že jste se v první zatáčce vybourali a závod byl pro vás de facto ztracen. Pokud se vám to stane ve World of Speed, tak stále se vyplatí závodit. Za každý odjetý závod, driftování apod. totiž budete získávat body v systému badge. Ty budou od naprosto obyčejných a jednoduchých (ujet určitý počet kilometrů) až po ty složitější a ďábelských, včetně spolupráce s ostatními hráči.

Právě spolupráce a komunikace je velkým problémem závodních her. Andy Tudor tvrdí, že hráči v NFS: Shift mezi sebou vůbec nekomunikují a nespoluprací. Ve World of Speed to má být ale jiné. V této hře budete muset spolupracovat s ostatními hráči, abyste dosáhli určitých cílů. Jak to bude probíhat? V závodě budete moci chránit svého kolegu nebo mu z cesty odstraňovat soupeře. Budete jako tank. Stejně tak můžete hledat zkratky.

Kdybych to měl shrnout, tak ve World of Speed budou týmy hráčů, kteří budou společně soupeřit proti ostatním. Bude záležet pouze na členech týmu, zda dokážou spolupracovat a společně porazit protivníka, respektive vyhrát závod. Chybět nebude ani Territory Wars.

A kde se bude závodit? Slightly Mad Studios mají velké plány, pochopitelně zahrnou i reálné tratě a místa. Andy Tudor jmenoval například závod v Londýně nebo slavný Brands Hatch. Kromě nich se podíváme i do Monaka a zasněžené Moskvy. V plánu jsou také obě verze okruhu Laguna Seca a mnoho dalších. Tratě i samotné automobily mají být velmi detailní, pokud disponujete silným PC, tak si prý užijete velmi detailní a pěkné online závody.

Seznam aut prozatím odhalen nebyl, očekávat ale máme všechny druhy automobilů jako je Ferrari, Aston Marton, Lamborghini, Mercedes Benz atd.

Proslýchá se, že World of Speed vypadá jako mnohem hezčí, realističtější a čistší Project Gotham Racing. Prý by to mohla být konkurence pro Gran Turismo. Půjde ale o arkádu laděnou primárně pro klávesnici a gamepady.

Na další informace si musíme ještě počkat. World of Speed vyjde v digitální podobě pro PC jako free-to-play titul v průběhu letošního roku.

Nám se ještě podařilo zjistit, že Slightly Mad Studios mají na starost pouze vývoj, o zbytek (marketing apod.) se stará ruská společnost Mail.Ru, která přišla s nápadem MMO závodů.

Thx VG247 a Destructoid

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama