Sony začíná kontaktovat už i české hráče
Novinka Sony začíná kontaktovat už i české hráče

Sony začíná kontaktovat už i české hráče

Rosťa Viktorin

Rosťa Viktorin

16

Až doposud se veškeré dění kolem PSN řešilo přes japonskou, potažmo americkou pobočky SCE. Už do toho byli zataženi i všichni ostatní.

Reklama

Česká divize společnosti Sony rozeslala všem majitelům PS3 a registrovaným uživatelům Playstation Network mail s oficiálním vyjádřením a shrnutím všech dostupných faktů. Kauza tak začíná bobtnat a pokud někdo o její vážnosti dosud pochyboval, už nemusí.

"Vážený zákazníku služeb PlayStation Network/Qriocity," stojí v tiskové zprávě. "Zjistili jsme, že v období 17–19. dubna 2011 došlo v důsledku nezákonného a neoprávněného vniknutí do naší sítě k ohrožení informací o uživatelských účtech týkajících se sítě PlayStation Network a služby Qriocity."

"V reakci na toto vniknutí jsme podnikli tyto kroky: Dočasně jsme vypnuli služby PlayStation Network a Qriocity. Najali externí uznávanou společnost zabývající se zabezpečením s cílem provést úplné a vyčerpávající prošetření vzniklé situace. Urychleně podnikli kroky zaměřené na zvýšení zabezpečení a posílení síťové infrastruktury spočívající v opětovném vytvoření našeho systému s cílem zajistit větší ochranu vašich osobních informací."

"Vámi projevené trpělivosti, pochopení a důvěry si velice vážíme. Co se týče řešení těchto záležitostí, vyvíjíme maximální možné úsilí, abychom je v rámci možností vyřešili co nejrychleji a nejefektivněji."

"Přestože podrobnosti o této záležitosti jsou stále v šetření, domníváme se, že neoprávněná osoba získala následující vámi poskytnuté informace: jméno, adresu (město, kraj, PSČ), zemi, e-mailovou adresu, datum narození, heslo služeb PlayStation Network/Qriocity, přihlašovací údaje a PSN online ID."

"Existuje rovněž možnost, že mohl být získán přístup k údajům z vašeho profilu, jako jsou jako jsou historie nakupování nebo účtovací adresa (město, stát, PSČ), a vaše bezpečnostní otázka hesla služeb PlayStation Network/Qriocity. Pokud jste autorizovali také dílčí účet pro rodinného příslušníka, mohly být stejné údaje zcizeny i pro vašeho rodinného příslušníka."

"Přestože se zatím neprokázalo, že by byla zcizena data o kreditní kartě, nemůžeme tuto možnost vyloučit. Pokud jste prostřednictvím služeb PlayStation Network nebo Qriocity zadávali informace o kreditní kartě, pro jistotu vás upozorňujeme, že mohl být získán přístup k číslu kreditní karty (mimo bezpečnostního kódu) a datu vypršení platnosti karty."

"Z bezpečnostních důvodů doporučujeme, abyste byli obzvláště obezřetní ohledně podvodných e-mailů, telefonátů nebo korespondence, které vás budou žádat o osobní nebo důvěrné informace. Společnost Sony vás nikdy nebude žádnou formou kontaktovat (včetně elektronické pošty) s žádostí o číslo kreditní karty, číslo sociálního zabezpečení, daňové identifikační číslo nebo jiné číslo či informace, které by mohly identifikovat vaši osobu."

"Pokud o tyto informace požádáni budete, můžete si být jisti, že žádost o informace nepochází od společnosti Sony. Jakmile budou služby PlayStation Network a Qriocity plně obnoveny, důrazně doporučujeme, abyste se přihlásili a provedli změnu hesla. Pokud uživatelské jméno a heslo služeb PlayStation Network nebo Qriocity využíváte i pro další nesouvisející služby nebo účty, důrazně doporučujeme změnit rovněž i tyto údaje."

"Doporučujeme, abyste zachovali ostražitost a kontrolovali výpisy z účtů a sledovali informace o svých úvěrech či podobné zprávy. Chráníte se tak před možnou krádeží identity nebo jiným druhem finanční ztráty."

"Děkujeme za vaši trpělivost, než prošetření této záležitosti dokončíme. Omlouváme se za jakékoli způsobené potíže. Naše týmy na řešení pracují nonstop a služby budou obnoveny, jakmile to jen bude možné. Společnost Sony považuje ochranu informací za velice významnou. I nadále budeme vyvíjet úsilí s cílem zajistit, že budou podniknuta další opatření k ochraně informací, které by mohly identifikovat vaši osobu."

"Naší nejvyšší prioritou je poskytovat zákazníkům v oblasti zábavy kvalitní a bezpečné služby. Máte-li jakékoli další otázky, kontaktujte nás na adrese cz.playstation.com/psnoutage. S pozdravem,týmy Sony Network Entertainment a Sony Computer Entertainment."

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama