Filmy/Seriály Novinka Špioni, Lenin a kostičky. Vyšel trailer k filmu Tetris

Špioni, Lenin a kostičky. Vyšel trailer k filmu Tetris

Pavlína Nouzová

Pavlína Nouzová

V hlavní roli pixely a Taron Egerton.

Reklama

"Byla to nejkrásnější věc, kterou jsem kdy viděl," říká na začátku nového traileru kníratý Taron Egerton. Řeč není o Mona Lise ani nějaké vzdálené galaxii, ale Tetrisu. Známé hře s padajícími kostičkami, které do sebe musí perfektně zapadnout. O jejím tvůrci a rozšíření hry po celém světě pojednává chystaný celovečerní film, který se nepřekvapivě jmenuje Tetris.

Streamovací služba Apple TV+ nyní zveřejnila trailer, v němž se podíváme do Sovětského svazu 80. let. Hlavním hrdinou je obchodník Henk Rogers, kterého ztvárnil herec Taron Egerton, známý ze špionážní série Kingsman. I Tetris se prezentuje jako špionážní film, který se sice inspiruje skutečnými událostmi, ale evidentně si bude i trochu domýšlet.

Rogers ve snímku cestuje za železnou oponu, kde se setká s vynálezcem a vývojářem Alexejem Pažitnovem. Následuje náročné vyjednávání, odposlechy a boj za to, aby se návyková kostičková hra dostala i za sovětské hranice (a dalo se na ní zbohatnout).

Snímek bude k dispozici taky v Česku na Apple TV+, a to od 31. března. Otce Tetrisu Pažitnova ztvárnil Nikita Jefremov, režie se ujal Jon S. Baird (možná znáte jeho neortodoxní komedii Sviňák). Za zmínku stojí i Matthew Vaughn coby jeden z producentů, který v minulosti režíroval tři filmy ze zmíněné série Kingsman nebo komiksový Kick-Ass.

Tetris patří mezi nejprodávanější hry - podle některých žebříčků je dokonce na první příčce. Sama firma The Tetris Company naposledy uvedla, že se už prodalo nejméně 520 milionů kusů, pokud započteme všechny možné verze, včetně těch pro mobily.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama