Steam zlepšuje podporu ovladače DualSense
Novinka Steam zlepšuje podporu ovladače DualSense

Steam zlepšuje podporu ovladače DualSense

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

11
Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Adaptivní spouště ale nečekejte.

Reklama

Nedávno vypluly na povrch informace o tom, že nejnovější beta verze Steam klienta bude podporovat DualSense ovladač. Vlnu radosti ale brzy zmírnilo zjištění, které uvádělo, že funkce trackpadu, gyroskopu, adaptivních tryggerů a haptické odezvy zatím nebudou podporovány. Avšak s nejnovější aktualizací bety Steam klienta se tato skutečnost mění.

Nová aktualizace přidává větší podporu ovladače DualSense, a to včetně funkcí LED, trackpadu, rumble a gyroskopu. Přidán byl rovněž režim směrového tažení pro použití s ​​trackpady a gyroskopem. To jsou, s výjimkou adaptivních triggerů, tedy skoro všechny funkce DualSensu. Rychlost s jakou Valve přidává funkce podpory pro DualSense na své platformě naznačují, že se plné podpory pravděpodobně dočkáme velmi brzo.

Přesto se jedná i nadále o beta verzi a tak spousta klíčových prvků chybí. Například výzvy tlačítek na obrazovce stále zobrazují Xboxové ikony a mnozí uživatelé hlásí, že ovladač vibruje jen v okamžik, kdy ho připojí. Také nastává otázka, zdali se dostatek vývojářů rozhodne u svých her na Steamu využít některých funkcí DualSensu, jako jsou například adaptivní triggery.

Ovladač DualSense je spojený s příchodem nové konzole společnosti Sony, PlayStationu 5. Mnoho uživatelů, kteří už měli tu možnost si ho vyzkoušet hlásí, že se jedná o jeden z nejlepších ovladačů, který posouvá hraní na novou úroveň. Oproti svému předchůdci, DualShocku 4, má DualSense představovat revoluci právě v hmatové odezvě adaptivních triggerů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama