Stránka Baldur’s Gate láká na oznámení
Baldur's Gate Novinka Stránka Baldur’s Gate láká na oznámení

Stránka Baldur’s Gate láká na oznámení

Michal Burian

Michal Burian

5

Je to již osm let co se objevil poslední díl Baldur’s Gate. Nyní se zdá, že se brzy dočkáme nového.

Reklama

Stránka Baldur’s Gate začala lákat na tajemné oznámení.

S nedávnými zprávy o kompletní edici Baldur's Gate II, která míří na Steam, by se mohlo zdát, že jde právě o tento projekt. Spojitost s touto edicí však odmítl bývalý designer BioWare, Trent Oster, který nyní pracuje v nezávislém studiu/obchodu Beamdog.

"Mohu vám říci, že to nemá souvislost s kompletní edicí na Steamu. Doufám, že brzy něco oznámíme."

O co by tedy mohlo jít? Možné stopy nalezneme na webu Baldur’s Gate. Ten nejenže nabízí obrázek lebky a melodii, ale rovněž ve zdrojovém kódu nalezneme "Shadowy Figure- Raise Dead : Infinity Engine" a věty, které naznačují, že se brzy vrátí něco, co dlouho bylo ve vzpomínkách. "Lepší, než tomu bylo dřív".

"Pokud budete chtít dítě Bhaal… Možná najdete klíč. Ale trpělivost, ehm… Trpělivost odhalí vše."

Infinity Engine je herní technologie studia BioWare, kterou využila série Baldur's Gate. "Raise Dead : Infinity Engine" poukazuje na vzkříšení tohoto klasického enginu, ale k čemu?

Oster již dřív na svém Twitteru naznačoval, že potřebují k vývoji iMac. Nedávno dokonce napsal: "Víte co by se dobře hrálo na iPadu. Baldur’s Gate. Jen říkám, že by byl vhodný pro ovládání."

Jde samozřejmě pouze o různé náznaky. Několik fanoušků si dokonce myslí, že se dočkáme zbrusu nové hry, jež poběží na enginu z Dragon Age: Origins. Další pak nezapomínají ani na remake původního Baldur's Gate.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama