Studia Slick a Klei pojí své síly
Novinka Studia Slick a Klei pojí své síly

Studia Slick a Klei pojí své síly

Faldmen

Faldmen

Autoři Shank a Don´t Starve koupili tvůrce hry N+.

Reklama

Slick Entertainment je maličké vancouverské nezávislé studio složené pouze ze tří vývojářů. Znát od nich můžeme např. hry jako je N+, Scrap Metal nebo Shellrazer. Po jejich posledním úspěšném počinu s názvem Viking Squad už však nebudou sami. Odkoupit se je rozhodlo studio Klei Entertainment, jehož hry se nesou v podobném duchu. Jmenujme např. úspěšné značky jako Shank, Mark of the Ninja a Don´t Starve.

Abychom pochopili společnou minulost obou studií, musíme se podívat na jejich počátky. Nick Waanders a Jamie Cheng spolu dříve společně pracovali ve studiu Relic Entertainment. Touha po vlastních projektech donutila Chenga odejít a založit si studio vlastní, čímž vzniklo Klei Entertanment. Cheng nadšen svým úspěchem dodával odvahu Waandersovi, který se také nakonec trhnul a založil studio Slick Entertainment. Jejich první hrou bylo N+ ve spolupráci ještě s Metanet Software. Napříč lety spolu tato dvě studia spolupracovala na několika projektech až do současné doby, kdy se jejich síly definitivně spojí.

Vzhledem k dobrým vztahům není divu, že celý obchod probíhal v naprostém poklidu. Nick Waanders dal dokonce na svém blogu najevo velké nadšení. Prý se budou konečně moci věnovat zábavné části této práce, což je vývoj her. Wanders zároveň na blogu poděkoval fanouškům za podporu a vzkázal, že nemusí mít strach. Své dosavadní tituly prý budou stále podporovat.

Věříme, že bude velice zajímavé sledovat, jakým směrem se bude jejich práce ubírat. Zároveň si však můžeme být jisti, že jejich další počin bude stát určitě za to.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama