Studio Bluepoint redefinuje klasiku, kterou hráči dychtivě očekávají
Novinka Studio Bluepoint redefinuje klasiku, kterou hráči dychtivě očekávají

Studio Bluepoint redefinuje klasiku, kterou hráči dychtivě očekávají

Michal Burian

Michal Burian

7
Platformy PlayStation PlayStation 4

Nejde o remaster, ani remake, ale o redefinici klasiky.

Reklama

Studio Bluepoint Games se specializuje na remastery a remaky starších her. Americký tým má za sebou God of War Collection (PS3), The Ico & Shadow of the Colossus Collection (PS3), Uncharted: The Nathan Drake Collection (PS4), Gravity Rush Remastered (PS4) nebo Shadow of the Colossus (PS4).

Právě na začátku února loňského roku jsme si od nich na PlayStationu 4 mohli zahrát zmíněné Shadow of the Colossus, kde využili originál z PS2 a přepracovali a vylepšili spoustu prvků, aby se hra dostala na PS4.

Už nějakou dobu studio pracuje na dalším projektu. Ten nejprve popisovali jako remake klasiky, hry, kterou hráči dychtivě očekávají. Na letošní GDC technický ředitel Peter Dalton opravil označení a řekl, že jde o re-envisioning, což je redefinice původní hry. „Jdeme mnohem dál, mnohem dál za to, co jsme u Shadow of the Colossus považovali za možné,“ dodal Dalton.

Raději nebudu ani spekulovat nad tím, o jakou hru od Sony může jít. Je jich totiž tolik, že bych určitě na nějakou zapomněl. Jakou byste si chtěli znovu zahrát vy?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama