Svoboda 1945: Liberation Novinka Svoboda 1945 mění svůj název a vydává první ukázku

Svoboda 1945 mění svůj název a vydává první ukázku

Ondřej Partl

Ondřej Partl

1
Platformy Windows PC Apple iOS Android Android Apple Mac

Taktéž byla spuštěna nová verze oficiálních stránek.

Reklama

Čeští tvůrci z Charles Games nám dříve přinesli historicky věrnou a edukativní adventuru Attentat 1942 (naše recenze zde), která nabídla příběh nacistické okupace během druhé světové války pohledem lidí, kteří tuto válku zažili. Nedávno pak tento titul vyšel i na mobilní zařízení, ačkoliv u Androidu nastaly jisté komplikace.

Neméně zajimavý je ovšem i nový projekt tohoto celku, který se doposud jmenoval Svoboda 1945, avšak nedávno se přejmenoval na Svoboda 1945: Liberation, ve kterém "budeme pátrat po roli svého dědy v životě vesnice, do jejíhož života zasáhl odsun sudetských Němců, pochody smrti i nástup komunistické totality".

Změnu tohoto názvu komentoval ředitel studia Lukáš Kolek tím, že mu předcházela dlouhá diskuze, přičemž by takto měl být srozumitelnější především hráčům a hráčkám ze zahraničí. Navíc i dobře reflektuje témata ve hře zobrazená.

Společně se změnou názvu jsme se navíc dočkali první oficiální ukázky, která ukazuje všechny zásadní postavy příběhu.

Hlavní designér hry, Vít Šisler, nás navíc ujistil, že jejich hra nebude jen o rozhovorech s pamětníky, ale vyzkoušíme si například i správu statku během kolektivizace.

Taktéž byla spuštěna nová verze webu hry, která je dostupná i v češtině, přičemž zde naleznete případné další informace a několik obrázků ze hry.

Svoboda 1945: Liberation vyjde na PC, Macu a mobilních zařízeních se systémy Android a iOS začátkem roku 2021.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama