Novinka Teaser na novou hru od vývojářů Frostpunku

Teaser na novou hru od vývojářů Frostpunku

Jan Urbančík

Jan Urbančík

2
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Jde o dosud nejambicióznější projekt 11 bit studios.

Reklama

Polské studio 11 bit začalo svou pouť poměrně nenápadně se sérií Anomaly, už pár let po svém založení se však proslavilo díky unikátní hře This War of Mine z roku 2014. Jeden hit pak vystřídal další, když polští vývojáři v roce 2018 vydali survival strategii Frostpunk, jež je jejich dosud nejúspěšnější hrou. Letos v srpnu navíc oznámili pokračování.

11 bit už ale dávno nejsou malou společností, která by pracovala jen na jednom projektu. Jednak se pustili do vydávání her a začali spolupracovat s jinými menšími vývojáři, ale především mají už tři interní týmy, které tak mohou pracovat na třech projektech současně. Jedním z nich je již zmíněný Frostpunk 2, nicméně zdaleka nejambicióznější hra nese označení Project 8.

Z konference pro investory, která se konala letos v létě, víme, že na titulu pracuje 40 lidí (s cílem rozšířit tým až na 70). Jde o novou IP a pro 11 bit také úplně nový žánr – akční hra z pohledu třetí osoby se silným příběhem. A vývojáři nemíří vůbec nízko, velikostí totiž titul přirovnávají ke hře Control od studia Remedy. Ze všech tří projektů je Project 8 ve vývoji zdaleka nejdéle a vývojáři sami přiznávají, že je jeho vývoj větší výzvou, než čekali. Vzniká na Unreal Enginu od Epicu. Vypadá to, že nejdřív v UE4, ale později se přešlo na Unreal Engine 5.

Z Projectu 8 jsme dosud nic neviděli, ale to se změnilo dnes, kdy 11 bit studios zveřejnili krátký teaser přímo ze hry. Jde pouze o devítivteřinový záběr na jakýsi zborcený chrám, ale může na to aspoň trochu napovědět, jak bude vypadat svět, ve kterém se má titul odehrávat. V popisku videa stojí:

"Nechť chrám vyslyší vaše modlitby v čas nejvyšší potřeby."

Z toho jsme se samozřejmě nedozvěděli příliš, ale značí to minimálně lepší časy pro nedočkavé hráče. Stejný způsob marketingu totiž 11 bit studios zvolili u Frostpunku 2, kdy nejdřív vydali jen velmi krátký teaser a o dva měsíce později hru plnohodnotně oznámili. Tentokrát je vydání teaseru ale obzvlášť příhodné, protože už za týden nás čeká akce The Game Awards. Ukáže se titul tam? Na to si už budeme muset počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama