The Thaumaturge Novinka The Thaumaturge je temné RPG zasazené do Varšavy 20. století

The Thaumaturge je temné RPG zasazené do Varšavy 20. století

Jan Urbančík

Jan Urbančík

Platformy Windows PC

Stojí za ním autoři chystaného remaku Zaklínače.

Reklama

Aktualizace:

Fanoušci odhalili v traileru skrytý odkaz na tuhle stránku, kde se můžete podívat na první gameplay záběry.

Původní zpráva:

Už loni jsme se dočkali teaseru na tajemný projekt s kódovým označením Vitriol, který vydává polská společnost 11 bit studios a stojí za ním rovněž polské studio Fool's Theory, jež v minulosti vypomáhalo s poměrně velkými projekty. Asi nejvíc si ho však spojíte s chystaným remakem prvního Zaklínače, na kterém pracují právě oni. Plnohodnotnějšího představení Vitriolu jsme se měli dočkat ještě loni v létě, ale nakonec na něj došlo až nyní. Byl vydán cinematic trailer, a hlavně jsme se dočkali solidní porce nových informací díky produktové stránce na Steamu.

Hře už tedy nemusíme říkat Vitriol, protože oficiální název zní The Thaumaturge. Podle autorů jde o izometrické RPG s bohatým příběhem, unikátním tahovým soubojovým systémem, vývojem postav, mechanikami vyšetřování a morálními volbami. Vývojáři zároveň lákají na detailní svět, který byl vybudován v Unreal Enginu 5. Na první screenshoty se můžete podívat níže.

Titul je zasazen do Varšavy z alternativní historie. Píše se rok 1905 a polská metropole je pod nadvládou Ruského carství. I přesto si město žije vlastním životem a našli bychom v něm spoustu různých lidí: ruští vojáci, židovští obchodníci, polští měšťané a další. Zatímco si ale do bohaté části města můžete zajít na velkou party, v temných uličkách se to jen hemží zločinem.

Důležitou silou v tomto světě jsou tzv. Thaumaturges. Jedinci, kteří si dokáží ochočit éterická monstra zvaná Salutors, díky čemuž mohou manipulovat s lidskou povahou. Taková moc je ale samozřejmě lehce zneužitelná. Jak už název napovídá, i my se vžijeme do role Thaumaturga, kterého si můžeme upravit k obrazu svému a postupně rozvíjet jeho schopnosti. Budeme prozkoumávat samotné město a setkat se prý máme i se skutečnými historickými postavami. Příběh se pak má odvíjet na základě našich voleb.

The Thaumaturge zatím nemá datum vydání, ale hru si můžete přidat do seznamu přání na Steamu. Právě PC je zatím jediná oznámená platforma. Jestli titul zamíří také na konzole, to vydavatel ani vývojáři neprozradili.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama