Tvůrci Burnoutu a Black oznamují Dangerous Golf
Dangerous Golf Novinka Tvůrci Burnoutu a Black oznamují Dangerous Golf

Tvůrci Burnoutu a Black oznamují Dangerous Golf

Martin Cvrček

Martin Cvrček

6

Těšte se na vizuálně přesvědčivé ničení prostředí za pomoci neobyčejných golfových míčků. To všechno s cílem nahnat co nejvyšší skóre.

Reklama

V roce 2014 řada tvůrců série Burnout v čele s Alexem Wardem, spoluzakladatelem Criterionu, založili své vlastní studio Three Field Entertainment. Několik měsíců po založení studia oznámili, že jejich první hra bude zaměřená na sport a druhá by měla být duchovním následovníkem série Burnout. O té druhé hře stále nevíme prakticky nic, ta první ale byla konečně oficiálně odhalena. Jde o dost netradiční počin s názvem Dangerous Golf.

Hra do jisté míry připomíná režim Crash Mode z Burnoutu a vaším úkolem je ničit prostředí za pomoci golfového míčku. Míček ale není obyčejný a díky funkci SmashBreaker se z něj může stát bomba se stále se zvětšující silou.

A proč je třeba ničit prostředí? Samozřejmě kvůli dosažení co nejvyššího skóre, v čemž vám pomohou pořádné odpaly a již zmíněné možnosti udělat z míčku bombu. Tvůrci přitom tvrdí, že Dangerous Golf je kombinace nátury Burnoutu a destrukce z jejich dalšího počinu, střílečky Black. Zároveň je v ní i trochu ze stařičké basketbalové hry NBA Jam.

Lokace, v nichž se Dangerous Golf odehrává, jsou celkem čtyři. Konkrétně jde o středověký hrad, čerpací stanici, hotelovou kuchyni a sál paláce. Mapy zahrnují interiéry i exteriéry a přirozeně je v nich spousta objektů, které lze zničit.

Hru pohání engine Unreal 4 a tvůrci využívají PhysX od Nvidie. Chybět nebude ani technologie Apex a Flex, takže se můžeme těšit na dobře vypadající hru, v níž bude všechna ta destrukce řádně simulovaná a díky Flex nabídne také odpovídající chování tekutin.

Všechno to ničení si ale nebudete muset užívat sami, Dangerous Golf totiž nabídne offline i online multiplayer. Datum vydání je přitom stanovené na 16. května letošního roku, kdy hra vyjde pro PC (Steam), PS4 a Xbox One. S krabicovými verzemi nepočítejte, Dangerous Golf bude k dispozici jen prostřednictvím digitální distribuce.

K dispozici jsou i první screenshoty. Jak se zdá, všechno to destruktivní šílenství bude vážně působivá podívaná.

A pokud vás neláká myšlenka na likvidaci koupelny nebo kredence za pomoci ohnivého míčku a radši byste chtěli likvidaci čehokoliv za pomoci aut, doporučil bych dál čekat. Lidé z Three Fields Entertainment několikrát prohlásili, že až dokončí svou první hru, tak se konečně dostanou k tomu nástupci Burnoutu. Dá se tedy očekávat, že o něm uslyšíme nejdřív v druhé polovině letošního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama