Tvůrci The Bard's Tale 4 prezentují souboje
Novinka Tvůrci The Bard's Tale 4 prezentují souboje

Tvůrci The Bard's Tale 4 prezentují souboje

Martin Cvrček

Martin Cvrček

3

Tahové souboje v podání studia InXile umožňují účast až šesti postav na vaší straně a nabízí několik svérázných prvků.

Reklama

Tvůrci The Bard's Tale 4 ze studia InXile poprvé ukazují, jak budou ve hře fungovat souboje. Zatímco v klidovém režimu se pohybujete po herním světě s pohledem z první osoby a jen občas se na obrazovce objeví vaši společníci, během tahového boje je všechno jinak. Společníci jsou trvale součástí uživatelského rozhraní ve spodní části obrazovky, takže můžete podle libosti vybírat jejich pozici i schopnosti.

Na vaší straně se může soubojů zúčastnit až šest postav a dva tvorové, které lze v případě potřeby povolat. V boji hraje také důležitou roli systém Opportunity (Příležitost). Ve stručnosti jde o sdílený zdroj akčních bodů, který mají k dispozici obě strany. Flexibilita tohoto systému umožňuje utváření větších komb, přemístění pro několik útoků nebo snažší únik před útokem protivníka.

Celý systém vypadá dost zajímavě, i když tvůrci zdůrazňují, že podoba uživatelského rozhraní nebo postav nemusí být finální, především postavy čekají různé změny. The Bard's Tale 4, za jehož vznik může úspěšná kampaň na Kickstarteru, by měl koneckonců vyjít až v průběhu října.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama