Ubisoft: Kosmetické doplňky ve For Honor jsou end-game obsahem
For Honor Novinka Ubisoft: Kosmetické doplňky ve For Honor jsou end-game obsahem

Ubisoft: Kosmetické doplňky ve For Honor jsou end-game obsahem

Michal Burian

Michal Burian

28

Šéf vývoje brání mikrotransakce ve středověké akci. Jak to celé je? Podívali jsme se na kupování kosmetických doplňků podrobněji.

Reklama

Začátkem tohoto týdne internet obletěla zpráva o mikrotransakcích ve středověké akci For Honor. Jeden z hráčů spočítal, že odemknutí dodatečných kosmetických věcí formou mikrotransakcí (emoty, gesta a animace) trvá věčnost. Dotyčný se dopočítal, že průměrnému hráči by to hraním trvalo přes dva a půl roku. Těm horlivějším potom něco okolo jednoho roku.

Druhou možností je si zaplatit a za mikrotransakce si koupit ocel (in-game měnu ve hře), za kterou si můžete odemknout vše, co se neodemyká levelováním. Emoty, gesta a animace pro všech 12 hrdinů mají stát 1 098 000 ocele, což znamená 732 dolarů. V přepočtu se tak bavíme o 18 300 korunách. V redakci Zingu nám to ale nesedělo a hlavně po detailnějším průzkumu výpočty zmíněného hráče nedávaly moc smysl.

Rozhodně nechceme mikrotransakce ve hrách bránit, ale bystander007 při svých výpočtech zapomněl na jednu věc. Po zrekrutování všech dvanácti hrdinů si drtinovou většinu kosmetických věcí můžete stejně odemknout jen tím, že budete hrát a levelovat. Koupit si můžete jen zlomek z nabízeného obsahu. Tím pádem budete za hraní získáte ocel, kterou investuje do zpřístupnění dalších maličkostí pro určité postavy. Tím pádem nebudete potřebovat přes milion oceli, ale mnohem, mnohem méně. Jen několik tisícovek, které lze dokoupit za pár dolarů. Je ale otázkou, proč by to někdo dělal. Každý si oblíbí jednoho/dva hrdiny, pro které tyhle kosmetické doplňky bude chtít, ale přece je nebude kupovat pro všech 12. Tím pádem vám stačí jen hrát a můžete si u své postavy vše odemknout.

Naše tvrzení potvrdil i šéf vývoje Damien Kieken, který se nechal slyšet, že nikdy neměli v úmyslu, aby si hráč odemknul úplně vše. Podle něj je to jako ve World of Warcraft, kde si také nezpřístupníte úplně všechno. Podobné je to ještě v různých MOBA titulech.

„V našich prognózách bylo, že většina hráčů bude hrát za jednoho, dva nebo tři hrdiny. To se potvrdilo, ve For Honor se spousta hráčů zaměřuje na jednoho hrdinu, jiní až na tři. Kosmetické položky, které nepřináší žádné výhody na bojišti, jsme postavili jako end-game obsah. Jde o věci, které můžete odemknout hraním, jen se musíte hodně snažit,“ dodal Damien Kieken.

Závěrem ještě zmíníme, že díky mikrotransakcím bude další dodatečný obsah zdarma. Hra tak bude rozšiřována o další mapy, módy, hrdiny, výbavu a kosmetické věci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama