Úvod prvního Zaklínače předělán v enginu Zaklínače 3
Zaklínač Novinka Úvod prvního Zaklínače předělán v enginu Zaklínače 3

Úvod prvního Zaklínače předělán v enginu Zaklínače 3

Martin Cvrček

Martin Cvrček

23

Díky modu si můžete v modernějším podání zahrát deset let starý úvod herního Zaklínače.

Reklama

Už několikrát jsme mohli slyšet o tom, že studio CD Projekt RED nemá v plánu remaster prvního Zaklínače z roku 2007. Naštěstí tu máme talentované a pracovité fanoušky, kteří nám mohou alespoň ukázat, jak by něco takového vypadalo.

Předělávka celého Zaklínače sice není v jejich silách (aspoň zatím), ale přinejmenším tu máme solidní předělávku úvodní pasáže hry v enginu Zaklínače 3, o kterou se postaral autor jménem Daniel Hindes. Díky němu a jeho modu si můžete v modernější podobě zahrát část, v níž se Geralt na hradišti Kaer Morhen oklepává ze záhadné ztráty paměti, aby vzápětí spolu s ostatními zaklínači a čarodějkou Triss Ranuncul čelil útoku Salamandry.

Projekt do značné míry sází na fakt, že mnohé prvky a objekty, které jsou přítomné v úvodu prvního Zaklínače, jsou k vidění i ve třetím díle. Výsledkem je pozoruhodný, ale povětšinou funční mod, který zahrnuje prostředí, postavy a herní mechaniky Zaklínače 3, jednu cut-scénu ze Zaklínače 2 a texty, dabing, hudbu a některé objekty z prvního Zaklínače. Z něj je také samozřejmě převzata scéna se sexuální kartičkou Triss, protože bez něčeho takového jste v tom památném roce 2007 prostě nemohli pořádně fungovat. Nejde však o pouhý mix věcí, které vytvořil CD Projekt RED, mod zahrnuje i některé vlastní prvky, jak dokazuje třeba postava chudáka Lea.

Mod stáhnete z Nexusu, přičemž má svou stránku i na webu ModDB. Autor však zdůrazňuje, že jeho počin není bez chyb, což je ale v tomto případě zcela pochopitelné. Jestli vám stačí pouhé sledování celého projektu, můžete vzít zavděk čím dál víc šířeným videem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama