Virtuální měna MB Coins v The Phantom Pain není jenom drahá, je šíleně drahá
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Novinka Virtuální měna MB Coins v The Phantom Pain není jenom drahá, je šíleně drahá

Virtuální měna MB Coins v The Phantom Pain není jenom drahá, je šíleně drahá

Jan Kalný

Jan Kalný

41

Sice se můžeme hádat o tom, kde soudruzi z Japonska udělali ve výpočtech chybu, jestli vůbec nějakou udělali, ale tohle je skoro až směšné. Stejně tak je chyba i na speciální edici PS4. Náhoda? Nemyslíme si.

Reklama

Já vím, já vím. Za jediný den jsme tu měli novinku o obsahu fyzické PC verze, poté vážno-vtipnou reklamu a v neposlední řadě nový update pro Ground Zeroes, který vám dovoluje přenést svá data do The Phantom Pain. Ale hra vychází už zítra, takže je zjevně třeba Metal Gear Solid V: The Phantom Pain věnovat pozornost. Ale tentokrát ne tu kladnou.

Určitě vám neušlo, že The Phantom Pain bude mít mikrotransakce. Konami, Kojima i členové Kojima Productions několikrát řekli, že celou hru a všechny její součásti bude možné hrát a využívat aniž byste zaplatili o halíř více, než za samotnou hru. A s novými obrázky, co vypluly na povrch se ani nebudeme divit, kdyby tak většina hráčů udělala.

Jak si můžete všimnout, za úžasných 80 dolarů (téměř 2000 korun) si můžete pořídit 6000MB Coins. Nutno říct, že nejde zrovna o levnou záležitost. A to i na poměry toho, že to všechno vlastně není nutné. Ačkoli si například za 3500MB Coins koupíte přibližně jenom dvě základny. To je opravdu nabídka roku.

Rozhodně je ale nutno dodat, že měna je údajně uvedena v novozélandských dolarech. Cena v amerických dolarech ale není o nic přívětivějších. Stejnou položku si pořád koupíte za relativně šílených zhruba 57 dolarů (1300 korun). Takže nabídka roku stále platí. Děkuju Teratovi za připomenutí.

My ale věříme, že tohle vám nestačilo. Proto tu máme další zajímavost, nad kterou je tentokrát možné se spíše pousmát. Pokud nejste mezi těmi několika jedinci, kteří si koupili speciální edici PS4 s motivem hry. Je na ní totiž chyba.

Nemusíte se ale bát, většina lidí si jí asi ani nevšimne, pokud nejste chemici. Je na ní totiž napsáno velmi malým písmem "do not use molybdeum". Česky molybden je chemický prvek, který se používá hlavně jako složka například při výrobě katalyzátorů. No a někdo byl tak šikovný, že místo "molybdenum" napsal "molybdeum". Jde opravdu o malý detail, který ale může mít pro spoustu lidí velký vliv. A kdo ví, třeba získá konzole časem ještě větší cenu, pokud Sony chybu opraví a začne rozesílat opravené verze.

Tím ale samozřejmě nekončíme. Třetí věcí je nově vydaný online manuál hry, který můžete najít na oficiálních stránkách. Jeho přečtení určitě doporučuji minimálně nováčkům, kteří se tak velmi snadno mohou seznámit s různými možnostmi hry. A že jich není málo, tak čtěte pozorně.

No a pokud jste mezi fanoušky MGS naprostými mistry, tak přečtení manuálu vám taky neuškodí. Alespoň vám to zkrátí čekání na zítřek.

Tak, a tuhle velkou novinku uzavřu nějakou bombou. A tou je - světe div se - že vývojáři oddálili svoje dovolené, aby hra vyšla na PC dříve.

Ken-ichiro Imaizumi, producent hry, na svém Twitteru odhalil, že inženýři a programátoři se vzdali svých dovolených, aby mohla hra na PC vyjít už 1. září s konzolemi, a ne 15. jak se původně předpokládalo. Jde rozhodně o něco, co spoustu lidí potěšilo. „Jejich rodiny to ale nepotěšilo,” dodal v dalším tweetu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama