Volcanoids je steampunkový survival od malého českého studia
Novinka Volcanoids je steampunkový survival od malého českého studia

Volcanoids je steampunkový survival od malého českého studia

Michal Burian

Michal Burian

3
Platformy Windows PC

Přežívání v nebezpečném steampunkovém světě, hledání materiálů, výroba a vaše mobilní základna.

Reklama

V České republice vzniká spousta zajímavých titulů, které jsou v poslední době spíše menšího rázu, ale to vůbec nevadí. Řadí se k nim i tahle novinka. Volcanoids zve hráče na průzkum opuštěného ostrova, který byl kdysi vašim domovem. Náhlá erupce vyvolána mechanickými bytostmi změnila úžasné místo v apokalyptickou pustinu, v níž budete muset přežít. V podstatě jde o klasického zástupce survival žánru. Budete hledat materiál, vyrábět různé předměty, bojovat s mechanickými monstry (i s brokovnicí v ruce) a postupně vylepšovat svou mobilní základnu, která je hodně důležité.

Hra Volcanoids se od ostatních liší se svým steampunkovým světem. Tuhle apokalyptickou pustinu trápí četné sopečné erupce, kterým se musíte vyvarovat a zavrtat se pod zem se svou mobilní základnou, která připomíná červa. Čas mezi erupcemi využijete pro nalezení cenných zdrojů. V tom vám hodlají zabránit nepřátelští roboti, kteří využívají sopku jako zdroj energie, a setkáte se s nimi nejen na povrchu ostrova, ale i pod ním, což bude teprve zajímavé.

Pokud vás Volcanoids od malého nezávislého českého studia zaujal, naleznete ho na Steamu v předběžném přístupu za 16,79€. V současné době hra bohužel neobsahuje české titulky – jsou ale v plánu ve spolupráci s komunitou. Místo toho nabízí singleplayer s krátkým příběh, kde je cílem dosáhnout jádra sopky. V průběhu následujících dvou let chtějí tvůrci přidat kooperaci a PvP multiplayer. Plná verze nabídne lepší příběh a NPC. Z toho důvodu bude později navýšena i cena. Poté mohou vzniknout i konzolové verze.

My Volcanoids hrajeme, abychom vám přinesli naše dojmy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama