Vsadili na „Bungie Magic“ a chyby si nepřipouštěli, kritizují vedení týmu zaměstnanci
Destiny 2: The Final Shape Novinka Vsadili na „Bungie Magic“ a chyby si nepřipouštěli, kritizují vedení týmu zaměstnanci

Vsadili na „Bungie Magic“ a chyby si nepřipouštěli, kritizují vedení týmu zaměstnanci

Filip Svoboda

Filip Svoboda

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Mohl vzniknout spin-off Destiny, plány se ruší.

Reklama

Vinu za problémy Bungie má nést šéf týmu Pete Parsons a úzké vedení kolem něj. Alespoň to tak vnímá desítka bývalých i současných zaměstnanců studia, se kterými mluvil novinář Jason Schreier pro agenturu Bloomberg. Prozradili také, že existovaly plány na spin-off k Destiny. Mimo jiné je překazily špatné prodeje expanze The Final Shape.

Šéfové studia měli udělat během posledních let řadu špatných rozhodnutí. Po akvizici ze strany Sony za 3,6 miliardy dolarů a pod vlivem přetrvávajícího dobrého stavu covidového trhu nabrali stovky lidí a nechali je navrhovat řadu projektů. Optimismus vedení ovšem nevyprchal, ani když se karta obrátila. Komunikace směrem k vývojářům byla nadále plná pozitivních slov a nescházela fráze „Bungie Magic“ vyjadřující přesvědčení, že všechno dobře dopadne.

Nejvážněji zamýšleným projektem měl být takzvaný Payback – spin-off k sérii Destiny. Právě o něm se referovalo nejčastěji jako o Destiny 3, byť o plnohodnotné pokračování jít nemělo. Hra byla ve fázi konceptu a nakonec se do vývoje nedostala, před dvěma měsíci došlo ke zrušení ve prospěch prací na Marathonu.

Finančnímu stavu Bungie nepomohlo ani očekávané rozšíření The Final Shape pro Destiny 2. Po nepovedeném Lightfall z loňského roku prahli vývojáři po úspěchu. Ten zaznamenali v recenzích a víceméně i u hráčů, nicméně na prodejích se to nepodepsalo.

Oba hlavní projekty mají za sebou také změnu vedení. Destiny 2 převzal v únoru po Joeu Blackburnovi zkušený Tyson Green, vývojáři do něj vkládají naděje. Marathon vede už od loňského jara Joe Ziegler. Právě na dvojici stříleček se zaměří zbylých 850 lidí, zatímco 220 dostává výpověď, 155 se přesouvá do mateřské Sony, a další založí nové studio PlayStationu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama