Vydání závodů GTR 3 je v nedohlednu
GTR3 Novinka Vydání závodů GTR 3 je v nedohlednu

Vydání závodů GTR 3 je v nedohlednu

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Vývoj prochází restartem, autoři se omlouvají.

Reklama

GTR 3 jen těžko můžeme nazvat jinak než prokletým projektem. O třetím díle mnohými hráči oblíbené závodní série GTR jsme poprvé psali už koncem roku 2011.

Od té doby uběhlo již téměř deset let a hra je stále v nedohlednu. Studio SimBin, které za hrou stojí, v roce 2014 prošlo bankrotem. O dva roky později se však studio pod názvem SimBin UK překvapivě opět vrátilo s cílem konečně vydat GTR 3. Ještě před nedávnem vše vypadalo relativně nadějně.

Vývojáři v roce 2018 lákali na oznámení během Gamescomu, kde se ale hra nakonec neukázala. Od té doby autoři sdíleli nové informace sporadicky. Ze hry jsme až dosud viděli pouze pár screenshotů. Vývoj nicméně dál probíhal, takže si hráči mohli maximálně stěžovat na zvláštní komunikaci ze strany vývojářů.

Větší sepětí s komunitou měl podle všeho zajistit server na Discordu, který autoři založili koncem loňského roku. Právě tento komunikační kanál se ale vývojáři nyní rozhodli zrušit. Důvody tohoto kroku jsou popsány na oficiálním Facebooku studia SimBin a ve zkrácené verzi i na Twitteru níže.

Ve zprávě je uvedeno, že vývoj GTR 3 aktuálně podstupuje nezbytnou restrukturalizací, jehož součástí je i zrušení Discord serveru. Vývojáři děkují komunitě za podporu a zároveň se omlouvají za zklamání, které tímto rozhodnutím způsobili.

Práce na hře uvnitř studia má dál pokračovat. Do budoucna se však autoři chtějí vyhnout planým slibům a přílišnému optimismu. Vývojáři údajně v průběhu let dosáhli značného pokroku. Vydání hry však bránila kombinace nespecifikovaných problému.

Vydání závodů GTR 3 je v nedohlednu

Po restartu vývoje mají v SimBinu podle svých slov stále touhu vytvořit hru hodnou jména GTR. Autoři se upínají ke spolupráci se společností KW Automotive group, která SimBin UK vlastní a primárně vyrábí podvozkové komponenty pro skutečné automobily.

Na vývoji by se mohlo nějakým způsobem podílet i studio Sector3, které rovněž spadá pod křídla KW a v minulosti vytvořilo závodní simulátor RaceRoom Racing Experience.

I přes ujištění, že vývoj GTR 3 bude dál pokračovat, je budoucnost celého projektu značně nejistá. Vývojářům každopádně držíme palce, aby své problémové dítě nakonec dostali až k hráčům, kteří by povedeným závodním simulátor jistě nepohrdli.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama