Vývoj deskovky Dark Souls se na Kickstarteru zaplatil během tří minut
Dark Souls Novinka Vývoj deskovky Dark Souls se na Kickstarteru zaplatil během tří minut

Vývoj deskovky Dark Souls se na Kickstarteru zaplatil během tří minut

Jan Kalný

Jan Kalný

9
Platformy pkgsrc Desková hra

Zdá se, že Dark Souls: The Board Game půjde na dračku. Během pouhých tří minut se zaplatila požadovaná částka a během půl dne byl dokonce vybrán více jak desetinásobek.

Reklama

Cože?! Dark Souls v deskové podobě? Někdo si může myslet, že se Bandai Namco a Steamforged Games, kteří mají deskovku na svědomí, zbláznili a snaží se z Dark Souls vymačkat každý cent, jak jen to jde, když už se série dobrala povedeným třetím dílem ke svému konci. A nejspíš mají dotyční pravdu, to ale nemění nic na tom, že to vypadá, že desková hra s nijak kulervoucím názvem Dark Souls – The Board Game bude mít docela slibnou budoucnost.

Jak je zvykem, kampaně na Kickstarteru běží přibližně měsíc a najdou se případy, kdy se ani za tento měsíc projekty nezaplatí nebo se zaplatí opravdu rychle. Jedním takovým případem bylo například české Kingdom Come: Deliverance, které v kampani vybralo svých 300 tisíc liber během jednoho a půl dne. Deskové hře Dark Souls se podařilo vybrat stejnou částku doslova během pár hodin. V době psaní novinky, po zhruba dni začátku kampaně, je vybraná částka na 575 tisících, přičemž požadováno bylo „jen” 50 tisíc liber, které se vybraly během tří… ne hodin, minut.

Vypadá to, že o deskovku s motivem Dark Souls je opravdu velký zájem. A ještě aby ne. Ono to to totiž nevypadá vůbec špatně. Cílem Dark Souls - The Board Game je zachytit samotnou podstatu Dark Souls her. Budete chodit lokacemi a dungeony, umírat, bojovat s příšerami, umírat, levelovat, hledat poklady, umírat, bojovat s bossy, hrát za různé třídy, přemýšlet a samozřejmě také umírat, pokud jsem to ještě nezmiňoval. Hra by měla být vhodná jak pro experty v deskovkách, tak pro nové hráče.

Kromě toho bude hra pro jednoho až čtyři hráče, nabídne několik bossů, mezi kterými jsou například fanouškům známí Ornstein a Smough, řadu mini-bossů jako je třeba Titanite Demon, několik běžných nepřátel a hromadu karet, tokenů a kdo ví čeho dalšího. Mimo to se tvůrci dušují, že bude mít hra velkou znovuhratelnost. Více informací se můžete dozvědět na stránce kampaně a ve videu níže, které ukazuje souboj s Dancer of the Boreal Valley.

Co si o Dark Souls - The Board Game myslíte vy? Dokáže to zachytit to, co na Dark Souls všichni tak milujeme?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama