Vývojáři Dishonored a Prey už pracují na další hře
Novinka Vývojáři Dishonored a Prey už pracují na další hře

Vývojáři Dishonored a Prey už pracují na další hře

Jan Urbančík

Jan Urbančík

13

Vzniká v americké pobočce studia Arkane, zatímco centrála ve Francii dokončuje Deathloop.

Reklama

Deathloop od francouzského studia Arkane je nepochybně jedna z velmi očekávaných her tohoto roku, už jen kvůli minulosti těchto vývojářů, kteří stojí za sérií Dishonored a rebootem Prey z roku 2017. Na Deathloopu však pracuje pouze centrála v Lyonu. Spoluautor Dishonored Harvey Smith, který momentálně pracuje v austinské pobočce Arkane, v rozhovoru pro španělský server Vandal řekl, že on na Deathloopu nepracuje a pouze si ho zahrál v rané fázi vývoje.

Nepracuju na Deathloopu, ale na něčem jiném společně s lidmi, co dělali na Dishonored a Prey.

Na čem přesně v Austinu pracují, to samozřejmě nevíme. Nepochybně by to mohlo být pokračování Prey, stejně tak nový díl Dishonored, nicméně ten by byl pravděpodobně o úplně jiných postavách. Jak už autoři řekli dřív, příběh Corva a Emily zakončilo Dishonored: Death of the Outsider. Nemůžeme navíc ani vyloučit, že vývojáři pracují na úplně nové značce.

V rozhovoru Smith mimo jiné řekl, že se i nadále schází se zakladatelem a dřívějším šéfem Arkane Raphaelem Colapintem, který si po odchodu založil menší studio WolfEye, kde pracuje na hře Weird West. Údajně si navzájem tak trochu závidí, protože zatímco Smith by občas radši pracoval v menším týmu, kde se člověk může rychleji rozhodovat a více experimentovat, Colapintovi naopak někdy chybí více lidí v týmu a větší rozpočet, aby dotáhl hru k dokonalosti.

Smith byl také dotázán na to, jestli nějak práci ve studiu ovlivnila akvizice Bethesdy ze strany Microsoftu. Říká, že situace se stále vyvíjí, ale zatím se v Arkane nic nezměnilo. "Pokud bych si měl představit všechny možné vydavatele a vybrat z nich toho ideálního partnera, bylo by velmi těžké najít někoho lepšího, než je právě Microsoft," dodává Smith.

Pokud jde o Deathloop, na ten se můžeme těšit 21. května letošního roku. Vyjde na PC a také na PlayStationu 5, kde bude exkluzivně po dobu jednoho roku, než se bude moct podívat i na jiné konzole. Na této exkluzivitě nic nezměnila ani výše zmíněná akvizice Microsoftem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama