Vývojáři z Ubisoftu odmítají pracovat na chystaném Assassin’s Creed Red
Novinka Vývojáři z Ubisoftu odmítají pracovat na chystaném Assassin’s Creed Red

Vývojáři z Ubisoftu odmítají pracovat na chystaném Assassin’s Creed Red

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

3
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Důvodem jejich nevole má být vedoucí projektu zneužívající svou pozici.

Reklama

Ubisoft nedávno odstartoval pětiletý plán na zlepšení pracovního prostředí pro své zaměstnance. A očividně k tomu měl dobrý důvod. Někteří jeho vývojáři se totiž podle insidera nechtějí podílet na vývoji chystaného Assassin’s Creed Red. Důvod je dle nich relativně prostý. Kreativní ředitel Jonathan Dumont podle jejich tvrzení zneužívá svou pozici, kvůli čemuž několik tvůrců vyloženě požádalo o přesunutí na jiné projekty. Dumont měl problémy v tomto ohledu již v minulosti, kdy proti němu bylo vznese obvinění, že urážel své podřízené a některým spolupracovnicím dokonce dělal sexuální návrhy. Nebylo by asi nakonec až tak velkým překvapením, kdyby aktuální situace nebyla pouze šeptandou, ale realitou.

Jeden z tvůrců, který nechtěl být jmenován, uvedl pro web TheGamer, že právě Dumont má být důvodem řady odchodů ze studia, v němž vytváří atmosféru strachu. Jakožto člen iniciativy A Better Ubisoft dokonce problém detailně popsal takto.: "Ať už to bylo kvůli sexuálním návrhům, ponižování, strachu z něj nebo kvůli tomu, že viděli jeho chování, když měl špatnou náladu. Jeho výpady vytvořily ve studiu atmosféru strachu, která byla známa po celá léta a dlouho se nedařilo proti ní zakročit."

Herní web se rozhodl jít do hloubky a tak požádal o vyjádření CEO společnosti Yvese Guillemota. Ten přišel s tímto prohlášením: "Ubisoft bere všechna obvinění mimořádně vážně. I když se nemohu vyjadřovat ke konkrétním případům, mohu vás ujistit, že každý člen týmu, který byl v oznámení jmenován a zůstává v Ubisoftu, byl důkladně prověřen a buď byl očištěn, nebo mu bylo uloženo odpovídající disciplinární opatření a individuální akční plán na podporu a sledování jeho pokroku." Doufejme, že mají ve vedení Ubisoftu pravdu, protože už nejeden titul dojel na pracovní prostředí a mít ve vedení člověka, který takovou atmosféru vyvolává, není zrovna ideální volba.

 

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama