Vyzkoušejte si zdarma demoverzi české akční adventury 1428: Shadows over Silesia
Novinka Vyzkoušejte si zdarma demoverzi české akční adventury 1428: Shadows over Silesia

Vyzkoušejte si zdarma demoverzi české akční adventury 1428: Shadows over Silesia

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

2
Platformy Windows PC

Hra nabídne i český dabing, známe datum vydání.

Reklama

Vývoj české akční adventury 1428: Shadows over Silesia se pomalu blíží do finále. Vývojáři ze studia KUBI Games nově na Steamu vydali bezplatnou demoverzi, díky které si můžete vyzkoušet první kapitolu hry.

Demo je součástí blížící se akce Steam Next Fest, která sebou krom jiného přináší pávě demoverze řady rozpracovaných titulů. K vydání plné verze hry by mělo dojít 6. září. Klasickou digitální Steam verzi doplní fyzická edice s řadou, která bude k dostání v Xzone.

„1428: Shadows over Silesia nás v Xzone zaujalo hned po oznámení. Historické zasazení do období husitských spanilých jízd a k tomu temný fantasy příběh? Klasické old-school hádanky a izometrická grafika? Tohle zvládnou jen české ručičky,“ popisuje Martin Schovanec, spolumajitel Xzone, proč právě tato hra vyjde jako sedmý přírůstek Xzone Edice.

Už v minulosti byla potvrzena česká lokalizace ve formě dabingu od skupiny Fénix ProDabing. Hra rovněž pochlubí různými funkcemi přístupnosti pro nevidomé. Příběh nabídne vyprávění z pohledu dvou hlavních hrdinů – mrzutého husitského hejtmana Hynka a johanitského rytíře Lothara, jejichž osudy se postupně propletou. Herní doba by se měla pohybovat okolo třiceti hodin.

Bližší informace o 1428: Shadows over Silesia můžete načerpat z našeho staršího preview nebo prostřednictvím stále ještě čerstvých dojmů z hraní, které jsme získali na vývojářské konferenci Game Access.

Samotný autor hry Petr Kubíček popisuje svůj počin takto:

„1428: Shadows over Silesia je temná akční adventura s fantasy prvky zasazená do reálné středověké Evropy. Na pozadí skutečných historických událostí na tebe čekají především nelehké hádanky a náročné souboje, ale také stealth pasáže a důležitá rozhodnutí. Narazíš na posedlé uctívače ďábla, sexuální démony, pekelné bestie, ale i bytosti známé z evropské mytologie. Evropou zmítají náboženské bouře a nejeden kazatel předpovídá blížící se konec světa. Píše se rok 1428, a právě začíná husitské tažení do Slezska. Kacíři se zdají být pro zemi bez krále tím největším nebezpečím. Opravdové zlo ovšem číhá někde úplně jinde a nemá v plánu vést náboženské disputace.“

Vyzkoušejte si zdarma demoverzi české akční adventury 1428: Shadows over Silesia
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama