We Happy Few – fotoseriál z nadopovaného městečka
Speciály We Happy Few Článek We Happy Few – fotoseriál z nadopovaného městečka

We Happy Few – fotoseriál z nadopovaného městečka

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

4

Jak ovlivní váš průchod retro-futuristické osady houbičky, tvrdý chlast a posilující léky, vám ukáže náš článek.

Reklama

Pomalu, ale jistě se blíží roční výročí vstupu We Happy Few do vod předběžného přístupu. V rámci této události jsme se rozhodli zpracovat pro vás fotoseriál, ve kterém vám umožníme nahlédnout do polorozpadlého městečka, které si žije díky vlivu různých omamných látek svým životem. Pohodlně se usaďte, náš drogový výlet právě začíná.

Nudu a šeď, tu porazí jedině fet

Probuzení do nového dne nejsou v ospalém anglickém městečku nikterak příjemná. Všude kolem vás se válí plísní obdařené jídlo, roztrhané oblečení a zbytky pomalu se rozpadajících domů, které drží pohromadě snad jen díky boží prozřetelnosti, jenž je prozatím nenechala spadnout. Fungovat v ulicích této nadopované metropole bez drog je takřka nemožné. Ti, kteří se o to snaží, se většinou dostanou do stavu naprosté bezmoci a postupně jsou z nich trosky, které nejsou schopné normálně fungovat.

Ráno tu proto vždy začínáte pořádnou dávkou houbiček, která vám umožňují vidět vaše okolí trošku růžověji. Pestrou škálu negativ okolního světa však plně potlačit nedokáží. Vypořádat se s nimi fakticky nedokáže ani tvrdý alkohol, který vám taktéž pomáhá s přežitím dne a uhašením žízně, jenž vás neustále trápí.

Alkohol a houbičky změní vaše vnímání světa jen v minimálním měřítku. Výrazněji vás ovlivní hlavně růžové pilulky. Po jejich požití pro vás bude vše veselejší. Městské ulice naplní smích a dobrá nálada. Lidé se na vás budou usmívat a snažit se vám ve všech směrech vyhovět. Prakticky vše bude dokonalé.

Musíte si však dávat pozor na to, abyste byly pořádně nadopováni. Lokální společnost totiž podporuje jen lidi, kteří jsou pod vlivem narkotik. Nezávislí odpůrci drog jsou z jejího středu vykázáni místními strážci zákona. Ti se s lidmi na odvykací kůře zrovna dvakrát nepářou.

Pořádně zmlácení odpůrci drog končí na okraji města, kde se spolu s ostatními podobně smýšlejícími jedinci snaží přežít do dalšího dne, který je možná opět přinutí k návratu ke způsobu života, od problémů oproštěné většiny. Pokud se rozhodnou setrvat bez omamných látek, časem se z nich stanou narušená monstra, které k útoku vyprovokuje i sebemenší podnět.

Vytvořit kvalitní survival, který by vybočoval z řady, není v současnosti dle mého názoru vůbec snadné. We Happy Few patří již ve fázi předběžného přístupu mezi díla, kterým se díky některým prvkům daří od nepříliš oslnivé konkurence odlišit. Celek se od ostatních diferencuje hlavně ve směru vizuálu, který k tomuto projektu přiláká převážně fandy kultovní série BioShock. Převzatý grafický kabátec v jednom zpočátku evokuje možnou přítomnost stejně laděného příběhu. Pokud však hledáte propracovaný děj, zde jej prozatím nenajdete. Možná se ho dočkáme v momentu, kdy hra opustí Early Access. Finální verze tohoto projektu, by k nám měla dle původních slibů dorazit v průběhu léta na PC a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama