World of Warcraft přišel o 3 miliony předplatitelů
WoW Novinka World of Warcraft přišel o 3 miliony předplatitelů

World of Warcraft přišel o 3 miliony předplatitelů

Michal Burian

Michal Burian

17

Expanze Warlords of Draenor moc dlouho hráče neudržela a WoW opět kleslo pod hranici deseti milionů předplatitelů. <strong>Jak je na tom samotný Activision Blizzard?</strong>

Reklama

V listopadu loňského roku se expanze Warlords of Draenor postarala o překvapivé oživení masivně multiplayerového titulu World of Warcraft a dokázala přesvědčit hráče, aby si předplatili WoW. Díky tomu se Blizzard mohl pochlubit, že má opět přes 10 milionů předplatitelů. Stalo se tak krátce po vydání zmíněného rozšíření, přitom v červnu to bylo „jen“ 6,8 milionů.

Dnes je ale situace opět jiná. Expanze Warlords of Draenor moc dlouho hráče neudržela a WoW opět kleslo pod hranici deseti milionů předplatitelů. V současné době má 7,1 milionů. I to je ale spousta lidí, kteří každý měsíc neváhají a nejen, že hrají WoW, ale především platí Blizzardu pravidelně poplatky.

Activision Blizzard pokles předplatitelů podle tiskové zprávy nepřekvapil. Uvidíme, zda vývojáři vymýšlejí ve svých kancelářích další rozšíření, které by opět přivedlo hráče.

Jinak se ale společnosti daří, online tržby činní 272 milionů dolarů. To znamená nárůst o 35 procent a zajistilo to, že za poslední čtvrtrok se Activision Blizzard může pochlubit ziskem 394 milionů dolarů, tržby se potom zastavily na 1,2 miliardy.

Velkou část má na svém kontě Call of Duty, které se loni prodávalo mnohem lépe, než slabší Ghosts. Advanced Warfare přilákalo hodně hráčů. Destiny potom hráči hrají v průměru 3 hodiny denně a Hearthstone: Heroes of Warcraft přilákalo 50 milionů registrovaných hráčů, kteří neváhali a dohromady udělali tržby v hodnotě miliardy dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama