Z herního průmyslu odchází spoluzakladatel Arkane Studios
Novinka Z herního průmyslu odchází spoluzakladatel Arkane Studios

Z herního průmyslu odchází spoluzakladatel Arkane Studios

Michal Burian

Michal Burian

Raphael Colantonio byl u vývoje her jako Arx Fatalis, Dishonored nebo Prey.

Reklama

Z herního průmyslu odchází Raphael Colantonio, spoluzakladatel Arkane Studios opouští tým po 18 letech. Byl u vývoje her jako Arx Fatalis, Dark Messiah of Might and Magic, Dishonored, Dishonored 2 a Prey.

„V posledních 18 letech jsem prožíval neuvěřitelné dobrodružství. V roce 1999 jsme založili Arkane, vydali naší první hru - Arx Fatalis, v roce 2010 jsme se stali součástí ZeniMax Media a vytvořili jsme sérii Dishonored a naposledy úspěšné Prey. Chci trávit čas se svým synem, zamyslel jsem se nad svou budoucností a odcházím,“ napsal Raphael Colantonio na blogu Bethesdy.

Arkane Studios samozřejmě pojede dál. Na tým v Austinu bude stále dohlížet zkušený designér Harvey Smith, zatímco o tým ve francouzskému Lyonu se bude starat Colantonio do doby než za sebe najde adekvátní náhradu.

Arkane Studios se také podíleli na vývoj Call of Duty: World at War nebo BioShock 2. V současné době připravují Dishonored: Death of the Outsider a nějaký tajný projekt. Za svou historii nedokončili tři tituly: first-person střílečky Return to Ravenholm a The Crossing a nadějné akční RPG LMNO. Do posledního jmenovaného byl zapojen i Steven Spielberg a vše financovala společnost Electronic Arts. V roce 2010 byl ale LMNO oficiálně zrušen, pět let po svém oznámení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama