Zaklínač znovu zavítá do oblasti deskových her
Novinka Zaklínač znovu zavítá do oblasti deskových her

Zaklínač znovu zavítá do oblasti deskových her

Martin Cvrček

Martin Cvrček

13
Platformy pkgsrc Desková hra

Tentokrát půjde o pen-and-paper RPG od R.Talsorian Games, tvůrců Cyberpunku 2020.

Reklama

Značka Zaklínač poslouží jako předloha nové deskové hry, která nese prostý název The Witcher Role-Playing Game. Hru má na svědomí CD Projekt RED ve spolupráci s R.Talsorian Games, tvůrci populárního Cyberpunku 2020, který slouží jako předloha chystaného Cyberpunku 2077. To se nám ten kruh pěkně uzavírá.

Jedna desková hra s motivem Zaklínače už samozřejmě existuje, konkrétně The Witcher: Adventure Game. Role-Playing Game ale bude jiná, protože půjde o pen-and-paper RPG. Představte si zkrátka něco jako Dračí doupě.

I zde vás čeká možnost vytvářet, potažmo vymýšlet a hrát vlastní dobrodružství. K dispozici přitom budou různá kouzla a předměty ze světa Zaklínače, stejně jako množství monster. Hráči mají dostat možnost ujmout se role kohokoliv od zaklínače až po obchodníka disponujícího širokou škálou kontaktů.

Jméno tvůrců přitom není to jediné, co má The Witcher Role-Playing Game společná s Cyberpunkem 2020. Shodný bude i systém pravidel známý jako Fuzion.

Datum vydání je aktuálně naplánováno na polovinu roku 2016. Další detaily, stejně jako cenu a dostupnost, se máme dozvědět později. Otázka, jestli se dočkáme i digitální verze jako v případě Adventure Game, je zatím nezodpovězená.

Mám pocit, že vím, co si po přečtení této novinky asi říkáte. „Proč sakra místo toho neudělají hru zaměřenou na gwint, která bude dostupná i mimo sběratelskou edici Zaklínače 3 pro Xbox One?“ Věřte mi, říkám si skoro to samé. Nezbývá než doufat, že jednou dojde i na ten gwint.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama