Zamyšlení nad donate systémem a přijetí prohry
Novinka Zamyšlení nad donate systémem a přijetí prohry

Zamyšlení nad donate systémem a přijetí prohry

Michal Burian

Michal Burian

58

Jak se nám dařilo/nedařilo, co jsme za vaše peníze udělali a co bude dál.

Reklama

V květnu letošního roku jsme na Zingu rozjeli první verzi našeho donate systému, o který si někteří z vás dlouho psali. Po pěti měsících je čas si přiznat, že jsme, zejména tedy já samotný, pojali donate systémem špatně a nastal správný čas si přiznat prohru. Teď se hlavně nelekejte, existenci Zingu to nijak neohrozí.

Donate systém jsem totiž od začátku bral jako možnost, jak navýšit rozpočet Zingu, abych mohl vyplácet lepší peníze svým redaktorům a zároveň, aby si Zing mohl dovolit publikovat články, které nepatří mezi ty nejvíce zajímavé. Jinými slovy i články, které si nezískají takovou pozornost vás čtenářů, ale zároveň je velká škoda, že se o těchto věcech na českých a slovenských webech tolik nepíše. Z toho důvodu jsem vám během představení donate systému slíbil nové formáty zpravodajství, rozhovory s osobnostmi herního světa nebo podrobnější pokrytí her, které vás zajímají.

Chtěl bych osobně poděkovat všem, kteří nám přispěli. Vašich peněz si vážím a věřím, že jsme se vám za váš příspěvek odměnili naší prací a články, které každý den vydáváme. Právě díky vám se nám podařilo rozšířit zpravodajství Zingu a nalézt nové formáty. Osobně jsem hodně pyšný na dva nové formáty. Konkrétně jde o videospeciál Jak se hraje od Filipa Němce a o speciály zaměřené na deskovky, které sepisuje Jakub Němec. Zmínit se určitě hodí také několik rozhovorů s vývojáři: komunitní rozhovor s tvůrci Kingdom Come: Deliverance a rozhovor s hlavním scénáristou Total War: Warhammeru 2. Mohu prozradit, že další rozhovory čekají v redakčním systému a již brzy si je budete moci přečíst. No a v neposlední řadě již tradiční recenze o méně profláknutých hrách, které na Zingu pravidelně vydáváme, a novinky a články o východních hrách. Vím, někteří z vás na tyto hry nadávají a nechápou proč o nich píšeme, ale věřte mi, že je na Zingu vcelku početná skupinka čtenářů, která o tyto novinky a články stojí. Tak prosím mějte ohledy na tento obsah, který je bonusem k celkovému zpravodajství na Zingu, a nijak neomezuje standardní obsah.

Výše zmíněné jsme vytvořili za podpory několika z vás. Do dnešního dne nám na účet přišlo 11 882 korun. Z toho v současné době disponujeme částkou 3732 korun, kterou využijeme v nadcházejících týdnech a měsících. Do nových formátů a článků a do odměn pro redaktory jsme tak za pět měsíců investovali 8150 korun, které jste nám poslali.

Flintu do žita neházíme. Donate systém byla a stále je pouze možnost, jak rychleji a snadněji rozšířit zpravodajství na Zingu a dopřát mým pracovitým autorům peníze, které si za svou práci zaslouží. Donate systém tedy nerušíme. Několik z vás nám pravidelně zasílá příspěvky, za které vám opět mnohokrát a upřímně děkuji. Místo zrušení se zamýšlíme nad jeho pojetím a prezentací vám čtenářům.

Napište prosím do komentářů, jak byste si představovali, abychom vám donate program prezentovali, co byste od nás chtěli a klidně i mnoho dalšího. Vaše názory jsou totiž důležité, právě pro vás každý den sepisujeme články o hrách.

Děkuji za váš čas, a ještě jednou děkuji všem, kteří nám přispěli, a předem děkuji těm, kteří si najdou pár minut svého času a sepíšou své názory/nápady do komentářů. Poté se rozhodneme, jak s donate systémem naložíme.

Michal Burian šéfredaktor Zing.cz

Chcete podpořit Zing.cz?

Pokud nás chcete také podpořit, využít k tomu můžete Zing.cz produkt v našem obchodě Xzone.cz (minimum je 25 korun) nebo nám poslat libovolnou částku skrz bankovní účet 273627327/0300 - nemusíte se nikde registrovat. Vzkaz pro redakci (kupříkladu vaší přezdívku na Zingu) napište do poznámky u platby. Účet je u ČSOB a příjemcem je Zing s.r.o. Pokud nemáte bankovní účet, lze zaplatit také na kterékoliv pobočce ČSOB.

Pro zahraniční platby je IBAN: CZ95 0300 0000 0002 7362 7327 a SWIFT CEKOCZPP.

Při platbě skrz Xzone.cz přijímáme kreditní karty Visa, VisaElectron, MasterCard a Maestro. Zaplatit můžete i bez nutnosti registrace na Zing.cz. Platební bránu poskytuje ČSOB, nikoliv Xzone s.r.o.

Pro platbu můžete využít rovněž QR kód, kde jsme příspěvek stanovili na 100 korun.

Poskytnutý příspěvek je považován za dar ve smyslu §2055 a násl. Zákona č.89/2012, Občanský zákoník, nezakládá obdarovanému žádnou povinnost poskytnout dárci jakékoliv protiplnění a bude obdarovaným plně využit na darovaný účel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama