Nové možnosti mikrotransakcí v The Phantom Pain působí jako deus ex machina
Metal Gear Solid V: The Phantom Pain Novinka Nové možnosti mikrotransakcí v The Phantom Pain působí jako deus ex machina

Nové možnosti mikrotransakcí v The Phantom Pain působí jako deus ex machina

Jan Kalný

Jan Kalný

21

Už vás štvou ztracené materiály a vojáci z FOB? Nechte se pojistit ještě dnes! <strong>+ informace o dalších novinkách v patchi a DLC.</strong>

Reklama

S mikrotransakcemi v Metal Gear Solid V: The Phantom Pain to bylo trochu kontroverzní. Všichni lidi přesvědčovali, že když si koupíte hru, budete mít naprosto stoprocentní zážitek a abyste si všechno užili, tak nemusíte dál platit. Mikrotransakce slouží pouze k urychlení. Víceméně to byla pravda. Hra vám nabídne klidně přes sto hodin zábavy a nemusíte si koupit nic. Ale s novým patchem - a novými možnostmi mikrotransakcí - už to není tak černobílé.

Nově totiž najdete ve hře možnost koupit si pojištění. A je to přesně to, jak to zní.

„Vaše FOB jsou stále v nebezpečí. Nyní se nemusíte bát díky pojištění FOB (placená služba). Pokud se pojistíte, tak budete po celou dobu kompenzování za všechny materiály a jednotky ztracené během nepřátelských infiltrací,” dočteme se na oficiálních stránkách.

Samotné pojištění se ale nevztahuje na vojáky, kteří nejsou úplně vaši (tzn. ti, co jsou ve vězení), na zraněné vojáky, na vojáky, které jste ovládali přímo vy a na nukleární zbraně.

Pokud vás tak celou dobu štvalo, že vám ostatní hráči prostě mohou ukrást vojáky a materiály, zatímco spíte, tak už se bát nemusíte. Stačí si jen koupit pojištění. Občas jsou ty hry až moc realistické.

Naštěstí ale není nový patch jenom o mikrotransakcích a díky bohu jsme se dočkali několika opravdu vítaných změn.

Do hry nově přibyly tzv. FOB eventy. Díky nim můžete napadnout nepřátelskou základnu, aniž byste se báli o to, že vás bude moci bránící hráč napadnout zpět. Mimo toho dostaly online Dispatch mise vylepšení. Předně pak ta, že jich je víc.

Stejně tak se můžete těšit na trojici „nových” zbraní. Všechny tři pak mají Grade 7, což je o jeden stupeň více, než současné nejsilnější zbraně. Konkrétně se jedná o S1000 AIR-S, HAIL MGR-4 a AM MRS-71 RIFLE.

Nově také můžete vybavit své vojáky na základně nočními brýlemi, což se určitě bude hodit. A teď je na řadě nejlepší novinka týkající se FOB. Konečně můžete základny napadnout bez poplachu! Druhý hráč tak najednou neví, že jste se objevili na základně, dokud se nespustí alarm. Což je na jednu stranu určitě dobré, na druhou stranu je otázka, jestli se brzy nenajde nějaký způsob jak AI prostě obejít. Nutno říct, že samotné infiltrace nijak zvlášť náročné nejsou.

V samotném patchi pak najdete i pár dalších změn, ale jde víceméně o maličkosti. Samotný patch už vyšel a měli byste ho mít stažený. Na závěr také připomínáme, že včera vyšel pro konzole PlayStation a Xbox očekávaný kompetitivní Metal Gear Online.

Kupte si první DLC

Minulý měsíc jsme vás také informovali o prvním DLC do hry, které přidává několik oblečků. Špatná zpráva je, že jde o několik DLC balíčků. Každý oblek je zvlášť. Přičemž každý stojí 0,99 dolarů (24 korun).

Zatím jsou sice k dispozici pouze pro Xbox One, ale dá se očekávat, že brzy vyjdou i pro další platformy. Ve finále tak nově najdete ke koupi: Tuxedo, Western Tack, Fatiques, Parade Tack, Jumpsuit (EVA), Sneaking Suit (Naked Snake) a Sneaking Suit (The Boss).

Zatímco například Western Tack je brnění pro koně inspirované klasickým divokým západem, Jumpsuit EVY nabízí rozepínatelnou hruď, která „nabízí taktickou výhodu”.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama