Kinect se stal nejrychleji prodávaným zařízením v historii
Xbox 360 Novinka Kinect se stal nejrychleji prodávaným zařízením v historii

Kinect se stal nejrychleji prodávaným zařízením v historii

Michal Burian

Michal Burian

9

Peter Kilein, finanční ředitel společnosti Microsoft, označil pohybové ovládání Kinect za nejrychleji prodávaný elektronický spotřebič v historii + detaily.

Reklama

Za pouhých 80 dní od vydání prodal Microsoft zákazníkům osm milionů kusů Kinectu. Za svým očekáváním nezůstala ani konzole Xbox 360. Ta si v průběhu tří měsíců našla 6,3 milionů nových majitelů.

Za celkové prodeje vděčí společnost především reklamní kampani, do níž investovala úctyhodných 500 milionů amerických dolarů, což se pochopitelně muselo na prodejích značně odrazit.

Není divu, že Microsoft označil minulý rok za ten nejlepší, který Xbox divize prozatím zažila. Co se týče celkových zisků, za poslední čtvrtletí se příjmy firmy v zábavném odvětví zvedly na 3,7 miliardy dolarů, což dělá o 55% více než v předešlém, přičemž celkové příjmy Microsoftu tvořily 19,95 miliard dolarů.

Microsoft se může díky Kinectu poplácat po ramenou, jejich pohybové ovládání se prodává rychleji, než jakýkoliv jiný produkt na trhu, včetně populárních značek jako je například Apple.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama