Modern Warfare 3 za pět dní překonalo rekordy
Modern Warfare 3 Novinka Modern Warfare 3 za pět dní překonalo rekordy

Modern Warfare 3 za pět dní překonalo rekordy

Michal Burian

Michal Burian

97

Za méně než pět dní stihla válečná show Call of Duty: Modern Warfare 3 překonat rekordy.

Reklama

Call of Duty: Modern Warfare 3 za pouhých pět dnů stihlo vygenerovat 775 milionů amerických dolarů po celém světě, což hru staví do pozice nejvýdělečnějšího produktu v zábavním průmyslu.

Za stejné období stihlo loňské Call of Duty: Black Ops vydělat 650 milionů dolarů, zatímco Modern Warfare 2 v roce 2009 550 milionů dolarů.

Modern Warfare 3 navíc překonalo i rekord na Xbox Live. V den vydání bylo v multiplayeru zaznamenáno více než sedm milionů odehraných hodin, přičemž v jeden den (8. listopadu) hru hrálo 3,3 milionů hráčů.

"Call of Duty série se stala prvním produktem v historii, který pět dnů od vydání dokázal po dobu tří po sobě jdoucích let překonat rekordy zábavního průmyslu," řekl nadšeně Bobby Kotick, generální ředitel společnosti Activision Blizzard.

"Maloobchodní tržby Call of Duty série přesáhly po celém světě 6 miliard dolarů, což z Call of Duty dělá jednu z nejcennějších značek na světě."

Pro úplnost dodejme, že podle odhadů Modern Warfare 3 za první den dosáhlo na 400 milionů amerických dolarů a prodalo 6,5 milionů kusů v Severní Americe a Velké Británii.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama