Dočká se Dragon Age multiplayeru?
Dragon Age 2 Novinka Dočká se Dragon Age multiplayeru?

Dočká se Dragon Age multiplayeru?

Michal Maliarov

Michal Maliarov

9

Interní zdroj blízký studiu BioWare prozrazuje chuťovku k sérii Dragon Age. Ten se totiž poprvé dočká plnohodnotného multiplayeru.

Reklama

Zatím se bohužel neví, zda se má jednat o součást dalšího dílu (nejspíše Dragon Age 3), nebo samostatný stažitelný balíček, případně rovnou menší titul. Jediné, co zatím zdroj prozradil je, že jako základ poslouží engine Frostbite 2 od studia DICE a i v počáteční fázi vývoje vše vypadá fantasticky.

Kooperace ve stylu Mass Effectu 3 se nejspíše nedočkáme a multiplayer má být založen na klasických arénových soubojích s elementy PvP a PvE. A to není vše. Kromě hrdinů bychom si měli ochočit i draky, takže souboje dvou bestií, případně obrana před nálety nebude nic výjimečného. To ostatně sedí do celého konceptu BioWare, který podobný systém arén představil už ve hrách SW: Knights of the Old Republic, Jade Empire i prvním dílu Dragon Age.

Již na začátku roku se vedoucí projektu Dragon Age, Mike Laidlaw, nechal slyšet, že by multiplayer v sérii zajisté fungoval.

„Co se základní myšlenky týče, multiplayer by určitě fungoval,“ řekl Laidlaw. „Velkou součástí vývoje by ale byl návrat k původnímu dílu a k týmové hře. K tomu, že spolu jste silnější, než o samotě. To je hlavní myšlenka Dragon Age.“

Je ale jasné, že veškerou informaci zatím musíme brát jako čirou spekulaci, alespoň do doby, než vše oficiálně potvrdí sám BioWare (že by VGA?). Původní Dragon Age: Origins z roku 2009 byl striktně singleplayerovým zážitkem, což se dá říci i o dílu druhém. Ten byl ale již více freneticky založen a možná tím nahlodal cestičku k multiplayeru. Doufejme, že se brzy dozvíme oficiální informace.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama