Nový Xbox 360 dashboard se zpozdí
Xbox 360 Novinka Nový Xbox 360 dashboard se zpozdí

Nový Xbox 360 dashboard se zpozdí

Michal Burian

Michal Burian

12

<strong>Aktualizace</strong>. Microsoft musel přehodnotit plány a odložit spuštění nového Xbox 360 dashboardu.

Reklama

Aktualizace: Nové uživatelské rozhraní Xboxu 360 spuštěno.

Původní zpráva

Na poslední chvíli Microsoft oznámil, že je nucen odložit plánovanou novou verzi Xbox 360 dashboardu, která se měla na Xbox Live objevit ke stažení již dnes v 16:00 našeho času.

O této skutečnosti informoval na svém Twitteru Major Nelson, mluvčí Xboxu. Ten řekl, že prozatím neví, kdy se přesně nového dashboardu dočkáme.

Co nové uživatelské rozhraní nabídne?

Mezi stěžejní novinky zbrusu nového uživatelského rozhraní patří funkce Cloud Storage a Beacons. Cloud Storage umožňuje hráčům přenášet uložené herní pozice a Xbox Live profil mezi jednotlivými konzolemi díky diskovému prostoru v internetu. Funkce Beacons upozorní přátele uživatele pomocí tzv. majáku, že je připraven hrát jednu z vybraných her s přáteli po síti Xbox Live.

Softwarový update přináší také propracovanější spolupráci se sociální sítí Facebook. V nové verzi nabízí mimo jiné automatické sdílení dosažených achievementů v oblíbených hrách. Přepracovaný design vychází z konceptu Metro, který společnost Microsoft již teď využívá u mobilní platformy Windows Phone a plánuje jeho nasazení také u chystané verze operačního systému Windows. Nová aktualizace grafického rozhraní konzole je bezplatně dostupná všem majitelům Xbox 360.

Nová verze uživatelského rozhraní je vybavena vylepšenou podporou hlasových povelů a gest, které využijí především majitelé pohybového senzoru Kinect pro Xbox 360.

V průběhu prosince plánuje společnost Microsoft uvolnit pro české uživatele online komunitní služby Xbox Live multimediální aplikace YouTube a Dailymotion. Ty umožní prohlížet oblíbená videa v pohodlí obývacího pokoje na velké televizi. Začátkem roku 2012 bude navíc zpřístupněna aplikace MLB.TV (MLB Advanced Media).

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama