Modern Warfare 3 překonalo miliardovou hranici
Call of Duty Novinka Modern Warfare 3 překonalo miliardovou hranici

Modern Warfare 3 překonalo miliardovou hranici

Michal Maliarov

Michal Maliarov

53

Activision si pochvaluje prodeje nejnovější vojenské střílečky ze série Call of Duty, která právě překročila rekordní ziskovou hranici miliardy dolarů.

Reklama

Od svého vydání v listopadu letošního roku si Modern Warfare 3 nasbíralo početnou hromadu fanoušků a hráčů, kteří po celém světě každodenně sjíždějí multiplayerové zápasy, i přesto je však podobná rychlost úctyhodná.

Titul stihl přeskočit hranici jedné miliardy dolarů za pouhých 16 dní a tím překonal i dosavadního držitele rekordu, filmového Avatara režiséra Jamese Camerona, který na miliardu dosáhl za 17 dní.

Zatímco filmový průmysl hlásí za rok 2011 menší úbytek a pokles zisků z 9,8 miliard dolarů na 9,4 miliardy, herní průmysl neustále roste a rozhodně nejeví známky únavy.

„Aktivita fanoušků Call of Duty narůstá po celém světě,“ okomentoval situaci Bobby Kotick, šéf Activision Blizzard. „Série Call of Duty zanechala v zábavním průmyslu obrovskou stopu a její úspěch i nadále vábí tisíce hráčů, kteří dávají přednost aktivnímu zážitku před pasivním.“

„Call of Duty se stala onou vzácnou značkou, která předchází svému žánru. Hráči ji milují, jak nepřestávají ukazovat recenze. Každý rok navíc do série přichází noví,“ dodal Eric Hirshberg, šéf Activision Publishing.“Zatímco tak Call of Duty pokračuje v dosahování rekordů, naši fanoušci chtějí stále více, což dokazuje i veleúspěšný start služby Elite. Jsme zavázáni pomáhat hráčům se spojit, hrát a porovnávat své zážitky.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama