Indie koutek: flashovka Unmanned provokuje ambiencí
Novinka Indie koutek: flashovka Unmanned provokuje ambiencí

Indie koutek: flashovka Unmanned provokuje ambiencí

2

Den v životě amerického pilota není, co býval. Přesvědčte se o tom v krátké flashovce Unmanned.

Reklama

Ve skutečnosti Unmanned provokuje především nudou, ale kdybych to napsal do názvu článku, asi byste na to nekliknuli. Nejde totiž o špatnou nudu - alespoň pokud máte rádi indie experimenty - nýbrž o záměrnou nudu. V Unmanned prožijete jeden den v životě pilota bezpilotních letounů.

Čekáte-li tedy něco jako slavnou leteckou Call of Duty: Modern Warfare, pak ano, i na tu to část dojde. Hra ovšem především pojednává o "životě obyčejného člověka" a o tom, nakolik svůj život ovlivňujeme skrze volby. Pak je tu i cosi o vyprázdněnosti života a vůbec hra konotuje další filozofické pojmy a dojmy.

Kromě skvělého vizuálu (kdy jste naposledy ve videohrách viděli rozdělenou obrazovku PRO JEDNOHO HRÁČE?!) a zajímavého příběhu se Unmanned skvělý pro nastavování zrcadla hrám samotným. Ano, jsou tu akční pasáže, ale paradoxem celé konstrukce Unmanned je, že o hry ve hře (to když protagonista sjíždí se synem střílečku na konzoli).

Unmanned je jako dobrá povídka nebo dobrý krátký film. A říct něco takového o hře nebývá zvykem.

Zkoušejte v prohlížeči zde. A když už jsme u toho, doporučujeme zkusit i další hry o renomovaných autorů Unmanned, studia Molleindustria.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama