Nový Xbox se zřejmě odhalí až v květnu, a překvapí
Novinka Nový Xbox se zřejmě odhalí až v květnu, a překvapí

Nový Xbox se zřejmě odhalí až v květnu, a překvapí

Michal Maliarov

Michal Maliarov

58

Veterán na poli tech-blogů, Paul Thurrott, se v nedávném podcastu rozpovídal o novém Xboxu, jeho ceně, datu vydání a mnoha dalších zajímavých informacích.

Reklama

Až zní detaily velmi přesvědčivě, netušíme, odkud přesně pramení a kdo je zdrojem (Microsoft to asi nebude). Vše, co Paul v podcastu řekl je tedy lepší brát jako čirou spekulaci.

Jak víme z dřívějších úniků, původně se měly na trhu objevit dva modely nové generace Xboxu. Jeden v plné palbě a druhý levnější, soustředěný spíše na příležitostní hráče. Ten je ale hozen přes palubu a dočkáme se tak jedné celistvé konzole jménem Xbox (podle všeho bez žádných přívlastků). Thurrott však nevyloučil, že by menší a levnější Xbox mohl někdy v budoucnu dorazit.

Cena by se mohla pohybovat v rozmezí 300 až 500 dolarů (cca 5940 až 9900 Kč) za balíček konzole a některého příslušenství, přesně to zatím určit nelze. Původně se měla konzole představit 24. dubna letošního roku, Microsoft ale prezentaci posunul na 21. května. V průběhu roku se o konzoli dozvíme mnohem více a na trhu ji máme očekávat v listopadu. Je tedy pravděpodobné, že půjde Xbox do přímé konfrontace s PS4. Ten oficiálně vyjde o Vánocích 2013.

Thurrott nepřímo potvrdil také nepříjemnou zprávu o neustálém internetovém připojení. Pokud si prý dobře vzpomíná, v některých materiálech bylo přímo uváděno „pro využití vyžaduje neustálé internetové připojení“. Samozřejmostí má být Blu-ray mechanika a další serepetičky, právě spekulace o internetu nám však nedají spát. Jednalo by se totiž o velkou podpásovku.

Na výstavě E3 by se měl objevit nejnovější build konzole, o které se dozvíme další šťavnaté detaily. Důležitým faktorem má být její propojení s operačním systémem Windows 8, konzole totiž má mít stejné vývojářské nástroje a uživatelské rozhraní, jako systém Microsoftu.

Pokud nepočítáme kiks s internetem, mělo by se jednat o veskrze pozitivní zprávy a nový Xbox nás prý nemálo překvapí. Pravdou totiž je, že o konzoli nevíme téměř nic a Microsoft slibuje nový pohled na herní průmysl a na to, jak používáme naši videoherní mašinu. Odhalení bude rozhodně hodně zajímavé.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama