Pár nových detailů o Zaklínači 3
Zaklínač 3: Divoký hon Novinka Pár nových detailů o Zaklínači 3

Pár nových detailů o Zaklínači 3

Martin Cvrček

Martin Cvrček

38

Časopis Edge zveřejnil objemné preview Zaklínače 3, v němž kromě mnoha již známých informací popisuje i pár čerstvých drobností <strong>+ nový obrázek</strong>.

Reklama

Na rozdíl od obrazových materiálů CD Projekt novými informacemi nijak zvlášť nešetří, což platí i o preview v posledním čísle časopisu Edge. Kromě již známých informací se v článku dočteme, že se můžeme rozloučit s klasickým tutoriálem, všechny důležité mechaniky budou vysvětlovány postupně během ostrého hraní. O tom se mluvilo už dříve, teď to máme černé na bílém.

Soubojový systém také obsáhne možnost uhýbání. A když myslíme uhýbání, je to vážně uhýbání, ne uskakování jako v Zaklínači 2. Tím chtějí vývojáři souboje ještě víc přiblížit knižní předloze. Geralt také bude měnit postoj v závislosti na situaci, takže třeba při boji se smečkou monster bude udržovat co nejvíc ostražitý postoj.

Zajímavé je, že pokud se dostanete do střetu s bandity, po jejich porážce můžete rozhodnout, zda je nechat žít nebo je zmasakrovat. Na odměnu to však nemá vliv, obrat můžete živé i mrtvé. A pokud prahnete po informacích ohledně snímků za vteřinu v rámci konzolí, Zaklínač 3 prý poběží při 30 FPS.

Také bylo potvrzeno, že se můžeme rozloučit s aportovacími questy, že se podíváme na ostrovy Skellige a do univerzitního města Novigradu a že CD Projekt nechce až tak úplně sandbox hratelnost, vyprávění příběhu je pořád číslo jedna. Jinak řečeno, svět bude otevřený a bohatý na různé možnosti, ale fantasy GTA bychom být vámi radši nečekali.

I v případě Zaklínače 3 přitom platí neustále omílaná věta, že se snad o hře více dozvíme na E3, kde samozřejmě CD Projekt nebude chybět. Na závěr se ještě můžete pokochat novým screenshotem a portrétem Geralta.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama