Crytek prozradil detaily o zrušené survival akci Redemption
Novinka Crytek prozradil detaily o zrušené survival akci Redemption

Crytek prozradil detaily o zrušené survival akci Redemption

Michal Burian

Michal Burian

18

Zrušený projekt Cryteku by se dal popsat jako směs The Last of Us a Crysis 2. Není vyloučeno, že se k němu jednoho dne vrátí.

Reklama

Před necelým rokem jsme se mohli podívat na artworky ze zrušené hry Redemption, která měla být akcí z pohledu třetí osoby. Hráči v komentářích a na diskuzních fórech se pochopitelně začali ptát, proč byla hra zrušena a především konstatovali, že to byla škoda.

Redakce známého webu Polygon si sedla na slovíčko s generálním ředitelem společnosti Crytek, který jim pověděl o Redemption více informací. Předně objasnil, že projekt se rozhodli zrušit sami po důkladném seznámení se zpětnou vazbou od testerů, nemohla za to tedy EA. Ta měla hru uvést na trh.

Redemption měla být survival akce z pohledu třetí osoby odehrávající se v otevřeném světě, kterou Cevat Yerl přirovnal k jakési směsici mezi The Last of Us a Crysis 2, a to z důvodu citového pouta. Hlavním úkolem totiž mělo být chránit desetiletou dívku jménem Jelena. Měli jste se o ni starat, aby se jí v nebezpečném otevřeném světě nic nestalo (útok psů apod.). Dokonce se mohla i ztratit.

Inspiraci brali vývojáři z vlastní zkušenosti, šéfovi Cryteku se totiž na pár minut ztratila neteř. Zajímavostí titulu mělo být speciální tlačítko, které vám zobrazilo tvář dívenky, a vy jste si mohli zkontrolovat, zda je v pořádku. Dokonce jste mohli volat i její jméno, abyste ji rychleji našli.

Nakonec z projektu ale nic nebylo. Když byla hra po několikaletém vývoji poskytnuta vybraným testerům, tak ti prohlašovali, že starání se o dívku není zajímavé, dokonce bylo prý otravné. Někteří se dokonce nechali slyšet, že by ji nejraději zastřelili.

Několikaletá práce malého týmu v rámci studia Crytek tak bohužel skončila, vývoj Redemption byl uložen k ledu. Jednoho dne se k titulu ale mohou vrátit. "Řekl bych, že Redemption je jedna z her, ke které bychom se s největší pravděpodobností mohli vrátit," prohlásil Cevat Yerli.

Níže ještě starší artworky:

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama