Vývojáři Zaklínače 3: dodatečný obsah by měl být zdarma
Novinka Vývojáři Zaklínače 3: dodatečný obsah by měl být zdarma

Vývojáři Zaklínače 3: dodatečný obsah by měl být zdarma

Michal Burian

Michal Burian

33

Nešvaru dnešní doby se jménem DLC nemohou přijít na chuť vývojáři Zaklínaře 3 z polského CD Projektu.

Reklama

V poslední době se stává zvykem, že ke každému většímu titulu jsou vytvořeny dodatečné balíčky, za které si vydavatel účtu další peníze. Přitom DLC přidávají do hry obsah, jenž by měl být dost často obsažen již v původní hře. CD Projekt se zatím těmto praktikám úspěšně vyhýbá a podle nejnovějšího vyjádření nic takového u chystaného Zaklínače 3 nehrozí.

"Mohli bychom hráčům prodávat dodatečný obsah, ale my tomu nevěříme. Věříme, že patche, opravy a další obsah by měly být poskytnuty hráčům zdarma. Cenu lze odůvodnit jen u něčeho, kde se hráči nebudou cítit ošizeni," řekl game director Konrad Tomaszkiewicz v rozhovoru s Examiner.

Pokud by se náhodou někdy CD Projekt rozhodl vydat placený dodatečný obsah, tak podle Tomaszkiewiczeho oceníte to, co dostanete na oplátku. Jinými slovy by šlo o DLC s obsahem, který bude něčím extra a především by stál za další investici.

Již v polovině července se šéf CD Projektu Marcin Iwinski nechal slyšet, že všechna DLC pro Zaklínače 3 budou zdarma, alespoň na PC. "Je moc brzy na to mluvit konkrétně, ale rozhodně budou všechny updaty a DLC zdarma," prohlásil v souvislosti s PC. Ohledně konzolí dodal: "Uvidíme, co nám konzole dovolí, co můžeme poskytnout zdarma. Tím chci říct, že na konzolích jsou odlišné obchodní modely. Naše stanovisko je ale takové, že určitě chceme udělat vše pro poskytnutí toho samého zážitku napříč všemi platformami."

Kdyby nakonec Witcher 3 nabízel nějaký dodatečný obsah, jaký byste chtěli? Ocenili byste nějakou rozsáhlou expanzi?

Zaklínač 3 vyjde v příštím roce současně na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama