Windows 10 vyjde v létě
Novinka Windows 10 vyjde v létě

Windows 10 vyjde v létě

Michal Burian

Michal Burian

56

Microsoft se rozhodl k zajímavému kroku, upgradovat zdarma budou moci i majitelé pirátských kopií Windows 7 a 8.1.

Reklama

Společnost Microsoft oznámila, že letos v létě dorazí operační systém Windows 10, na který budou moci zdarma během prvního roku upgradovat majitelé Windows 7 a 8.1. Zajímavé je, že Microsoft umožní bezplatný upgrade i lidem s pirátskými verzemi operačních systémů.

Na venek by se mohlo zdát, že Microsoft přestane bojovat s warezem, ale to si nemyslím. Jeho záměrem je přivést k Windows 10 co největší počet lidí, včetně těch, kteří si nekoupili předešlé verze a nelegálně si je stáhli. Problém s warezem je největší v Číně, kde bude chtít Microsoft se svým operačním systémem také zaujmout.

Přesné datum vydání Windows 10 zatím není známo, spekuluje se, že by mohl dorazit 24. srpna. Právě v tento den před 20 lety byl představen Windows 95. Do té doby se snad dozvíme, jak bude Microsoft s Windows 10 vydělávat, lze předpokládat dodatečné funkce za pravidelné poplatky.

Pro nás hráče je důležité, že s Windows 10 se objeví DirectX 12 a také řada titulů (potvrzeno bylo Fable Legends). Zapomenout nemůžeme ani na možnost streamovat hry z Xbox One do PC pomocí lokální sítě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama