Mafia 3 v prvním traileru, ve hře zavítáme do roku 1968
Novinka Mafia 3 v prvním traileru, ve hře zavítáme do roku 1968

Mafia 3 v prvním traileru, ve hře zavítáme do roku 1968

Martin Cvrček

Martin Cvrček

587

Připravte se na návštěvu New Orleans v roce 1968. <strong>Doplněno o screenshoty, debutové záběry a další detaily.</strong>

Reklama

Aktualizace: Server Game Informer přišel s poměrně detailním popisem dema, které je ukazováno novinářům. Jak už bylo řečeno, hlavním hrdinou hry je Lincoln Clay, sirotek a veterán z Vietnamu s domovem v New Orleans, v němž se Mafia 3 odehrává. Ano, není Italoameričan, očividně má předky mezi bělochy i afroameričany. Mimochodem, Lincoln je jediná hratelná postava hry, takže na přepínání postav po vzoru GTA V zapomeňte.

Italská mafie je však ve hře stále přítomna, jen tentokrát bude plnit funkci protivníka. Vlivem určitého násilného činu spojeného s gangem Cleavers, který byl Lincolnovi blízký, se Lincoln rozhodne zlikvidovat italskou mafii v čele s jistým Donem Marcanem. Tvůrci se ale snaží, aby slovo mafie znamenalo víc než jen organizaci italskoamerických gangsterů.

Při procházení New Orleans se očividně hráči naskytne řada vedlejších aktivit a možností rozhodování o výsledku některých událostí. Samozřejmostí je, že vás čekají různé přestřelky, v nichž se vyplatí Lincolnův vojenský výcvik, automobilové honičky i útěky před policií. Soundtrack bude očividně bohatý na dobové klasiky, v průběhu dema zazněly skladby All Day and All of the Night, Fortunate Son a Paint it Black, a to jak z rádia, tak z jazzového klubu ve městě.

V traileru vidíme tři postavy, které Lincolnovi pomáhají s likvidací italského mafiána a které mu pravděpodobně budou pomáhat i s odstraněním dalších mafiánů. Žena se jmenuje Cassandra, vede frakci gangsterů z Haiti a podle všeho má problém s Italy. Jedním z mužů je Burke, gangster s částečnými irskými kořeny, který má, nepřekvapivě, také problémy s Italy, resp. s italskou mafií.

A kdo je ten poslední, prošedivělý muž v obleku? Asi jste ho nepoznali, já ho tedy určitě nepoznal, ale jde o dobře známého Vita Scalettu, protagonistu Mafie 2. Vito si podle informací Game Informeru znovu prošel vězením a nyní žije daleko od Empire Bay. Touha po moci ho ale prý stále úplně neopustila.

Z dojmů ostatních bychom mohli čerpat dále, ale neuděláme to. Osobně věřím, že více oceníte naše vlastní dojmy, i když nebudou dnes, spíše než pouhý překlad dojmů někoho jiného. Kolegy Marka Tvrdého a Filipa Němce čeká prezentace hry za zavřenými dveřmi zítra odpoledne, takže se na jejich dojmy můžete určitě brzy těšit.

A ještě jedna věc. Český překlad traileru obstarali přímo lidé z 2K Games.

Původní zpráva (13:58): Před týdnem jsme se dočkali oficiálního oznámení hry a nyní tu máme očekávaný trailer, který má necelé 4 minuty. Video představuje hlavního hrdinu, veterán z Vietnamu jménem Lincoln Clay.

Poselství traileru, který je k dispozici i s českými titulky, je přitom prosté. Rodina nejsou ti, mezi které se člověk narodí, ale ti, pro které zemře. Krásná filozofie, jen co je pravda.

Pokud by vás zajímal hudební doprovod, v první části traileru zazní klasický song All Along the Watchtower od Jimiho Hendrixe. Tuto skladbu mimochodem použili i Machine Games pro první trailer Wolfenstein: The New Order. V závěru videa uslyšíte neméně klasickou skladbu House of the Rising Sun. Jsem sám, komu se při zaznění této písničky v hlavě vybavily filmy Martina Scorseseho v čele s Goodfellas a Casinem?

Vydání Mafie 3 je stanovené na rok 2016 a hra přirozeně zamíří na PC, PS4 a Xbox One.

Nezapomeňte, že stále v Xzone.cz můžete koupit digitální verzi Mafie 2 pro PC za pouhých 99 Kč. Menší dodatečné balíčky za 39 Kč a dva větší přídavky s novým příběhem za 99 Kč.

Gameplay záběry

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama